Urheilu

Myös apulaispormestari Razmyar kummastelee Urheiluliiton nuivaa suhtautumista Olympiastadioniin: ”Jos pienempi areena riittää heille, se kertoo rajua kieltä”

Rajusti yleisurheiluväkeä kritisoinut Jan Vapaavuori saa näkemyksilleen tukea apulaispormestari Nasima Razmyarilta.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari ja Stadion-säätiön hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar (sd) yhtyy pormestari Jan Vapaavuoren (kok) kritiikkin yleisurheiluväen suhtautumisesta uusittavaa Olympiastadionia kohtaan.

Vapaavuoren tavoin Razmyar korostaa, että 261 miljoonan euron remontti on tehty ensisijaisesti urheilun tarpeisiin.

”Olemme uskoneet siihen, että tämän päivän Suomi tarvitsee edelleen olympialaisten hengessä Olympiastadionin. Yleisurheilu on tässä kantavana lajina, ja senkin takia minun on vaikea ymmärtää näitä kommentteja kovin hyvässä valossa”, Razmyar toteaa.

Suomen urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola (HS 13.12.) ja puheenjohtaja Sami Itani (HS 14.12.) totesivat aiemmin HS:n haastattelussa, että perinteikäs yleisurheilun Ruotsi-maaottelu ei välttämättä palaa Olympiastadionille, kun peruskorjaus vihdoin ensi kesänä valmistuu.

Yleisurheilijat ovat olleet evakossa Tampereen Ratinassa edullisella sopimuksella, eikä Olympiastadion ole välttämättä remontin jälkeen taloudellisesti houkutteleva.

Vapaavuori kritisoi lauantaina HS:lle voimakkaasti SUL:n toimintaa. Pormestari totesi, että kaupunki ja valtio ovat laittaneet ”ihan järkyttävän määrän rahaa” stadionin modernisointiin, jota yleisurheiluväki on aikanaan aktiivisesti lobannut.

”Eihän tämä yksinkertaisesti voi mennä näin, että sitten kun se valmistuu, yleisurheiluväki alkaakin pohdiskelemaan viitsivätkö he kuitenkaan järjestää siellä tapahtumia”, Vapaavuori ihmetteli.

Myös SUL:n Itanin mielestä Ruotsi-ottelu kuuluisi periaatteessa Olympiastadionille, mutta ehtojen täytyy olla liiton kannalta tyydyttävät.

”Toistaiseksi Tampere on tarjonnut äärimmäisen hyvää sopimusta. Siksi olisi mielestäni taloudellisestakin näkökulmasta vastuutonta, jos ottaisimme liian isoja riskejä sen jälkeen, kun olemme viimein saaneet nenän pinnan päälle”, Itani toteasi.

Lue lisää: Olympiastadionia remontoidaan 261 miljoonalla eurolla, mutta urheiluväki empii sen käyttämistä – Vapaavuori tulistui: ”Eihän tämä voi mennä näin”¨

Razmyar huomauttaa, että huomattavasti Ratinan stadionia suuremmalla Olympiastadionilla myös tuottopotentiaali on aivan eri luokassa.

”Pitää uskaltaa ottaa riskiä ja nähdä enemmän arvoa omassa lajissaan. Heidän pitäisi uskoa siihen, että yleisurheilu vetää yhä yleisöä ja saa katsomot täyteen. Jos pienempi areena riittää heille, se valitettavasti kertoo rajua kieltä siitä uskosta lajia kohtaan”, Razmyar harmittelee.


Razmyar uskoo Tampereen valitsemisen johtuneen muusta kuin Olympiastadionin korkeasta vuokrasta tai siitä, että stadionin valmistumisesta ajallaan olisi ollut perusteltuja epäilyksiä. Stadion-säätiön puheenjohtajan mukaan SUL:ia on pidetty jatkuvasti ajan tasalla remontin etenemisestä aikataulun mukaisesti.

”Eihän me sille mitään voida, jos he jostain ihmeen syystä ajattelevat, ettei stadion valmistu ja päättävät ilman neuvotteluja pitää ottelun Tampereella. Kyse on enemmän heidän omasta epävarmuudestaan”, Razmyar sanoo.

”Luulen, että syyt ovat jotkin muut kuin Olympiastadionin korkeat kulut, koska niistä ei ole vielä edes keskusteltu. Pidän hyvin huolestuttavana sitä, jos urheilumaailma on jo valmiiksi pelästynyt vuokrista.”

Razmyarin mukaan vuokratuottomallia suunnitellaan parhaillaan, ja asiasta kerrotaan lajiliitoille.

Hän epäilee, että toistaiseksi hintatasoa on saatettu suhteuttaa konsertteihin, joissa stadionilla joudutaan tekemään valmisteluja päivien ajan. Todellisuudessa tarkoituksena on pitää vuokrat lajiliittojen kannalta suotuisina.

”Rahasta se ei jää kiinni, vaikka toki kulut pitääkin pystyä maksamaan. Olisi ristiriitaista, jos stadionin remonttiin upotettaisiin ensin valtava määrä veronmaksajien rahoja, ja sen jälkeen liitot eivät voisi pitää siellä tapahtumia koska se on liian kallista. Eihän siinä olisi mitään järkeä”, Razmyar toteaa.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Hän saalistaa köyhien ihmisten pikkutyttöjä” – The New York Times julkaisi laajan selvityksen raiskaussyytösten kohteeksi joutuneesta Peter Nygårdista

  2. 2

   Moni tekee vatsalihasliikkeet aina makuu­asennossa tai istuen, vaikka ei kannattaisi – Asian­tuntija neuvoo viisi vatsalihas­liikettä, jotka ovat selvästi tehokkaampia

   Tilaajille
  3. 3

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  4. 4

   Pessimistin elimistö sairastuu herkästi, ja ominaisuus on hyvin pysyvä – Testaa, onko sinussa pessimistin piirteitä

   Tilaajille
  5. 5

   Kuvia Suomesta, osa 48: Akseli Valmunen otti maisemakuvia paikoista, joissa höntsäillään

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  2. 2

   Rappukäytävään leijaili kuukausien ajan sietämätön haju – Vuokralainen tuhosi töölöläisasunnon jätteillä betoniseiniä myöten

  3. 3

   Kuvia Suomesta, osa 48: Akseli Valmunen otti maisemakuvia paikoista, joissa höntsäillään

  4. 4

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  5. 5

   Moni tekee vatsalihasliikkeet aina makuu­asennossa tai istuen, vaikka ei kannattaisi – Asian­tuntija neuvoo viisi vatsalihas­liikettä, jotka ovat selvästi tehokkaampia

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää