Pekka Mäki ryhtyy Nyrkkeilyliiton lajipäälliköksi - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Pekka Mäki ryhtyy Nyrkkeilyliiton lajipäälliköksi

Mäki on valmentanut esimerkiksi Amin Asikaista ja Edis Tatlia.

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.1. 14:00

Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki aloittaa 7. tammikuuta Nyrkkeilyliiton lajipäällikkönä, kertoo liitto tiedotteessaan. Mäen vastuulla ovat maajoukkuetoiminnan johtaminen ja tuloksellisuus, sidosryhmäyhteistyö sekä leirijärjestelmän kehittäminen ja koordinointi.

Mäki, 49, on valmentanut useita nyrkkeilijöitä, esimerkiksi Amin Asikaista ja Edis Tatlia. Hän on suorittanut kansainvälisen nyrkkeilyliiton valmentajakoulutuksen.

”Pekka Mäen tausta sekä olympiatyylin että ammattilaisnyrkkeilyn valmennuksesta lisäävät tärkeää osaamista Nyrkkeilyliiton toimintaan. Pystymme strategiamme mukaisesti panostamaan valmennusosaamisen kehittämiseen ja siten varmistamaan nyrkkeilymenestyksen jatkumisen vielä tulevaisuudessakin”, sanoo liiton toiminnanjohtaja Marko Laine tiedotteessa.

Mäen mukaan työn pääpaino on olympiavuoden ajan huippu-urheilussa.

”Odotan myös innolla työtä seuravalmennuksen kehittämisen parissa. Meidän tulee yhdessä miettiä, miten tukea seuravalmentajiamme työtä ja samalla lisätä heidän tietotaitoaan, jotta pohja urheilijoiden kansainväliselle menestykselle saadaan luotua jo seuratasolla”, Mäki sanoo.

Hymyilevän miehen poika koki nyrkkeilymaailman raakuuden – yhden tappion hinnaksi tuli satoja tuhansia euroja