Carolina hävisi Washingtonille, Teräväinen onnistui pitkästä aikaa maalinteossa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Carolina hävisi Washingtonille, Teräväinen onnistui pitkästä aikaa maalinteossa

Hintz ja Lindell juonivat Dallasin voittoon liigajumbo Detroitista.

Washington Capitals kaatoi Carolina Hurricanesin lukemin 4–3 perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa pelatulla NHL-kierroksella. Kuva: James Guillory / Usa Sports Today

Julkaistu: 4.1. 6:50

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen on katkaissut 16 ottelun mittaisen maalittoman putkensa jääkiekon NHL:ssä. Suomalaishyökkääjä teki maalin Washington Capitalsin verkkoon ottelussa, jonka Washington voitti vieraissa 4–3.

Teräväinen laukoi Carolinan 2–4-kavennuksen ylivoimalla kolmannessa erässä. Sebastian Aho sai irtokiekon haltuunsa maalin edessä ja antoi nopean syötön Teräväiselle, joka pääsi laukomaan suoraan syötöstä avopaikasta sisään.

Viimeksi Teräväinen onnistui maalinteossa 24. marraskuuta. Vaikka maaleja ei sen jälkeen ollut syntynyt, suomalainen oli ollut hyvässä iskussa ja kerännyt 16 ottelussa hän oli kerännyt tehot 0+14. Teräväisen kauden saldo on nyt 8+33, ja hän on suomalaispelaajien pistepörssissä toisena.

Washington vahvisti voitolla asemaansa itälohkon ja koko liigan kärkijoukkueena. Ennen tätä Capitals oli hävinnyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi perättäistä ottelua varsinaisella peliajalla.

Carolina on idässä kuudentena.

Roope Hintz ja Esa Lindell olivat pääosissa, kun Dallas Stars kukisti liigajumbo Detroit Red Wingsin kotonaan 4–1. Hintz haali kokoon tehot 1+1, ja Lindell saalisti kolme syöttöpistettä.

Detroit meni ottelussa nopeasti johtoon, mutta Hintz tasoitti alivoimalla avauserän puolivälissä. Suomalaiskaksikko Hintz–Lindell pääsi läpi kahdella nollaa vastaan Detroitin pelatessa ylivoimaa, ja Hintz iski Lindellin syötöstä 1–1:een.

Suomalaiset merkittiin syöttäjiksi myös Radek Faksan ylivoimalla tekemään 2–1-voittomaaliin toisen erän alussa. Lindell laukoi siniviivalta, ja Faksa sai ohjattua kiekon sisään.

Hintzillä on koossa tältä kaudelta tehot 14+7. Puolustaja Lindellin tehot ovat 2+14.

Voitto oli Dallasille neljäs perättäinen. Stars nousi länsilohkossa kolmanneksi.

NHL:

Carolina–Washington 3–4 (0–0, 0–2, 3–2)

C: Teuvo Teräväinen 1+0, Sebastian Aho 0+1.

Dallas–Detroit 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

D: Roope Hintz 1+1, Esa Lindell 0+3.