Patrik Laineen puheet lähtivät laukalle: nimitti itseään entiseksi maalintekijäksi ja oli täysin varma, miten Nuorten Leijonien ottelu päättyy - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Patrik Laineen puheet lähtivät laukalle: nimitti itseään entiseksi maalintekijäksi ja oli täysin varma, miten Nuorten Leijonien ottelu päättyy

”Hyvänä päivänä olisin tehnyt kymmenen maalia noilla 13 laukauksella.”

Patrik Laine kuvattuna 22. lokakuuta 2019. Kuva: James Carey Lauder / USA TODAY sports

Julkaistu: 5.1. 12:11

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjällä Patrik Laineella ei ole juuri nyt paras maalivire. Lauantai-illan ottelussa Minnesota Wildia vastaan (2–3-jatkoaikatappio) Laineelta ei lähtenyt yhtään laukausta maalia kohti ja edellisessä ottelussa torstaina Toronto Maple Leafsia vastaan (3–6-kotitappio) Laine laukoi peräti 13 kertaa ja teki yhden maalin.

”Hyvänä päivänä olisin tehnyt kymmenen maalia noilla 13 laukauksella”, Laine sanoi Winnipeg Sunin mukaan.

”Mutta maalivahdillekin maksetaan. Hän on hyvä maalivahti ja torjui, kun ei ollut yhtään maskia edessä. Se oli turhauttava ilta. Yksi meni sisään.”

Laineen ketjukaverit Mark Scheifele ja Kyle Connor ovat tällä kaudella tehneet enemmän maaleja kuin Laine. Connor on tehnyt 21 ja Scheifele 20 maalia. Laineella on kasassa 15 maalia.

”Entisenä maalintekijänä olisi mukana tehdä maaleja”, Laine tuumasi.

Laine ryhtyi myös ennustajaksi ennen Suomen ja Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kisojen välieräottelua. Hän oli täysin varma, miten ottelussa käy.

”Suomi lyö heidät 100 prosentin varmuudella. Luultavasi tulee 2–1-ottelu. Sanoisin, että kolmannessa erässä tulee maali ehkä 10 minuutin pelin jälkeen.”

Winnipeg Sun kirjoitti lopuksi: ”Se on siinä. Ei tarvitse katsoa.”

Laineen ennustus ei ihan osunut kohdalleen, sillä Kanada voitti ottelun 5–0.

Seuraa uutisia tästä aiheesta