Winnipegille vierasvoitto Montrealista, venäläislegenda Ilja Kovaltšukille heti syöttöpiste uudessa joukkueessaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Winnipegille vierasvoitto Montrealista, venäläislegenda Ilja Kovaltšukille heti syöttöpiste uudessa joukkueessaan

Ottelussa pelasi useita suomalaisia, jotka jäivät kuitenkin kaikki ilman tehopisteitä.

Patrik Laine jäi ottelussa tehopisteittä. Kuva: Minas Panagiotakis / AFP

Julkaistu: 7.1. 6:35, Päivitetty 7.1. 8:44

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Patrik Laineen Winnipeg Jets on ottanut 3–2-vierasvoiton Montreal Canadiensista. Laine jäi ottelussa tehopisteittä, kuten myös toisen NHL-ottelunsa tällä kaudella pelannut Sami Niku. Montrealin suomalaispelaajat eivät niin ikään kartuttaneet pistetiliään. Montrealin molemmat maalit teki Ben Chiarot.

Venäläinen konkarihyökkääjä Ilja Kovaltšuk hankki ensimmäisen syöttöpisteensä Canadiensin riveissä. Kovaltšuk siirtyi Montrealiin Los Angeles Kingsistä yksivuotisella, kaksisuuntaisella sopimuksella, jonka arvo on 700 000 dollaria. Canadiensin hyökkääjäosasto on kärsinyt loukkaantumisista.

Kovaltšuk pelasi edellisen ottelunsa Los Angelesin paidassa 9. marraskuuta.

Winnipeg oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Se on länsilohkossa kahdeksantena. Montrealilla puolestaan on tilillään sekä voitto että tappio kahdesta edellisestä ottelusta.

New York Islandersin maalivahti Semjon Varlamov pelasi ensimmäistä kertaa entistä seuraansa Colorado Avalanchea vastaan. Tuloksena oli nollapeli ja 32 torjuntaa. Islanders voitti pelin 1–0.

Varlamov allekirjoitti neljän vuoden mittaisen sopimuksen Islandersin kanssa heinäkuun alussa. Hän pelasi edelliset kahdeksan kautta Coloradossa.

”En aio valehdella. Se oli hyvin outoa. Mutta yritin vain keskittyä omiin juttuihini ja tehdä työni. Olen iloinen, että voitimme”, Varlamov kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Islanders ja Avalanche tahkosivat Islandersin kotikaukalossa kaksi erää ilman maaleja. Pelin ratkaisi kolmannessa erässä Islandersin eduksi Anders Lee, jonka napakka laukaus upposi maskin takaa Avalanchen maaliin.

Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen kirjautti kaksi syöttöpistettä kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Vierasjoukkue Edmonton voitti runsasmaalisen ottelun 6–4.

Edmonton Oilersin Connor McDavid teki maalin ja hankki kolme syöttöpistettä.

Toronto oli voittanut kolme edellistä otteluaan ja on itälohkossa viidentenä. Edmonton on länsilohkossa kuudentena.

Seuraa uutisia tästä aiheesta