Mikko Ilonen palaa uudessa roolissa golfin Euroopan-kiertueelle - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Mikko Ilonen palaa uudessa roolissa golfin Euroopan-kiertueelle

Mikko Ilonen täytti joulukuun puolivälissä 40 vuotta, ja tuolloin hänet kuvattiin HS:n syntymäpäivähaastattelua varten. Kuva: Mika Ranta / HS

Julkaistu: 10.1. 17:33

Mikko Ilonen on vetänyt vajaan vuoden henkeä huippugolfista ilmoitettuaan viime keväänä lähes 400 Euroopan-kiertueen kilpailua sisältäneen uransa päättymisestä.

Nyt Ilonen on valmis palaamaan Euroopan pääkiertueelle, mutta se tapahtuu uudessa roolissa.

Suurimman osan Suomen menestyksekkäintä ammattilaisuraansa Ilonen oli ruotsalaisen manageritoimiston Sportyardin urheilija.

Perjantaina Sportyard ilmoitti palkanneensa Ilosen tekemään töitä asiakkaittensa kanssa. Englanninkielisessä tiedotteessa käytettiin termiä client ambassador.

Sportyard ilmoittaa palvelevansa asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti heidän urallaan eikä vain huolehtimalla heidän bisneksistään. Tähän liittyy Ilosen toimenkuva sekä yhtiön nykyisten että tulevien asiakkaitten kanssa.

”Kaikkien pelaajieni kanssa olemme ystäviä. Kyse ei ole bisneksestä vaan elämästä ja kokemuksista sekä toivottavasti mahdollisuudesta elää parempaa elämää ja antaa jotain muillekin. Mielestäni golfarin peliesitys heijastaa sitä, miten hänellä menee elämässä. Onko hän onnellinen vai surullinen ja pitäisikö jotain muuttaa”, Sportayrdin perustaja Johan Elliot sanoi vuonna 2011 HS:n haastattelussa.

Sama linja siis jatkuu edelleen.

”Mikon tulo tiimiin lisää kykyämme asettaa itsemme asiakkaan kenkiin. Olemme vakuuttuneita, että kukaan muu ei, ainakaan golfin maailmassa, sovi paremmin tähän rooliin. Mikko pystyy persoonallisuudellaan, ammattimaisuudellaan ja maineellaan luomaan uutta särmää ja varmistamaan avoimen ja rehellisen dialogin asiakkaittemme kanssa kaikin tavoin”, Elliot sanoi tiedotteessa.

Ilonen matkustaa Sportyardin miehenä jo Euroopan-kiertueen ensi viikon osakilpailuun, joka pelataan Abu Dhabissa.

”Olen innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta. Olen myös todella iloinen siitä, että pääsen kiertueelle ja voin tavata vanhoja ystäviä”, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Suomalaispelaajista Sportyardin asiakkaita ovat Euroopan-kiertueella pelaavat Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen.

Mikko Ilonen, 40, on Suomen menestynein miesgolfari, mutta maailman terävimmälle huipulle hän oli mielestään liian tyytyväinen

Maailmanluokan pelikaverien videotervehdys sai palkitun Mikko Ilosen pidättelemään liikutusta: ”Haluan näyttää lapsille sitten joskus”

Mikko Ilonen haastaa itseään tv-työssä ja pitää yhä vasemmassa kädessään golfhanskaa: ”Henkimaailman juttuja”

Kommentti|Mikko Ilonen on ollut suomalaisessa golfissa edelläkävijä, jonka merkitystä ja saavutuksia on vaikea ylittää

Mikko Ilonen teki golfurallaan yhden pelillisen asian eri tavalla kuin muut ja se saattaa yhä näkyä autoa ajaessa