Rask torjui Bostonin voittoon ja NHL:n kärkipaikalle - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Rask torjui Bostonin voittoon ja NHL:n kärkipaikalle

Hirmuiskussa oleva Tampa Bay venytti voittoputkensa kymmeneen.

Tuukka Rask torjui New York Islandersin Brock Nelsonin maalintekoyrityksen Brooklynissa lauantaina. Kuva: Bruce Bennett / AFP

Julkaistu: 12.1. 8:28

Tuukka Raskin Boston Bruins on noussut jääkiekon NHL:n sarjataulukon piikkipaikalle. Boston haki lauantaina 3–2-jatkoaikavoiton New York Islandersista, ja samaan aikaan liigaa johtanut Washington Capitals hävisi New Jerseylle.

Boston nousi tasapisteisiin Washingtonin kanssa, mutta sillä on parempi maaliero. Tasapisteissä Bostonin ja Washingtonin kanssa on myös länsilohkon kärkijoukkue St. Louis Blues, joka löi kotonaan New York Rangersin 5–2.

Rask torjui Islandersia vastaan 35 laukausta. Suomalaisvahti sai myös syöttöpisteen Patrice Bergeronin voittomaaliin jatkoajalla. Maalisyöttö on Raskin kauden toinen.

Voitto on Bostonin kolmas perättäinen. Islanders jatkaa itälohkossa neljäntenä.

Washington hävisi sarjan häntäpään joukkueisiin kuuluvalle New Jersey Devilsille kotikentällään peräti 1–5. Capitals on hävinnyt kaksi ottelua putkeen.

Itälohkon kärkikamppailuihin on nousemassa myös uusi varteenotettava joukkue, nimittäin Tampa Bay Lightning. Tampa otti jo kymmenennen perättäisen voittonsa kaatamalla Philadelphia Flyersin Pat Maroonin maalilla 1–0. Andrei Vasilevskiy torjui 23 kertaa ja piti nollan.

”Nollapelin ansaitsee koko joukkue. Joukkue pelasi loistavaa puolustuspeliä, niin puolustajat kuin hyökkääjätkin. Tänään yksi maali riitti meille voittoon, koska puolustimme hyvin”, Vasilevskiy sanoi NHL.comin mukaan.

Viime kaudella runkosarjan ylivoimaiseen voittoon jyrännyt Tampa Bay koki shokkitappion heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Sen jälkeen joukkue on säätänyt pelitapaansa, ja painopistettä siirrettiin pudotuspeleissä menestymiseen. Tampa aloittikin kauden hieman verkkaisesti ja oli pitkään pudotuspeliviivan huonommalla puolella.

Joulukuun puolenvälin jälkeen joukkueen kausi on kuitenkin lähtenyt kunnolla lentoon. Nyt Tampa on itälohkossa viidentenä, vain seitsemän pisteen päässä liigan kärkipaikasta.

Chicago Blackhawksin Olli Määttä teki kauden kolmannen maalinsa joukkueensa 4–2-voitossa Anaheim Ducksista.

Määttä lämäsi Chicagon neljännen maalin siniviivalta suoraan syötöstä kolmannessa erässä.

Teuvo Teräväinen teki maalin ja syötti toisen Carolina Hurricanesin ottaessa 2–0-kotivoiton Los Angeles Kingsistä. Teräväinen syötti Nino Niederreiterin maalin avauserässä ja viimeisteli lopussa Hurricanesin toisen maalin tyhjiin. Maali oli Teräväiselle kauden yhdeksäs.

Myös Sebastian Aho merkittiin syöttäjäksi Niederreiterin maaliin, jonka sveitsiläinen iski Teräväisen laukauksen paluukiekosta. Nollan pitänyt James Reiner torjui peräti 41 laukausta.

Venäläiskonkari Ilja Kovaltshuk teki ensimmäisen maalinsa uudessa seurassaan Montreal Canadiensissa. Kovalthsuk iski Montrealin voittomaalin jatkoajalla 2–1-vierasvoitossa Ottawa Senatorsista.

Kovaltshuk siirtyi Montrealiin viime viikolla muutama viikko sen jälkeen, kun hänen sopimuksensa Los Angelesin kanssa purettiin. Kolmessa aiemmassa ottelussaan Canadiens-paidassa Kovalsthuk, 36, oli kerännyt kolme syöttöpistettä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta