Lauri Markkanen kehitti viisi erilaista donkkia muistuttamaan ilmaston lämpenemisestä - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Lauri Markkanen kehitti viisi erilaista donkkia muistuttamaan ilmaston lämpenemisestä

”Haluan tällä kampanjalla olla mukana muistuttamassa, että ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo todellisia, ja aika tilanteen muuttamiseksi on käymässä vähiin”, Markkanen sanoo.

Julkaistu: 16.1. 8:00

Koripalloilija Lauri Markkanen jatkaa yhteistyötään energiayhtiö Nesteen kanssa. Chicago Bullsissa pelaava Markkanen on kehittänyt sarjan erilaisia koripallodonkkeja, joiden on tarkoitus muistuttaa ilmaston lämpenemisestä johtuvista sään ääri-ilmiöistä.

”Nuorena isänä maapallomme tulevaisuus on minulle erityisen tärkeää. Meidän tulisi pysähtyä miettimään, millaisen planeetan olemme jättämässä tuleville sukupolville”, Markkanen sanoo tiedotteessa.

”Suomessa ilmastonmuutoksen vaikutuksia ei ehkä arjessa vielä havaitse, mutta Yhdysvalloissa ilmastonmuutoksen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ovat arkipäivää monilla NBA-paikkakunnilla. Haluan tällä kampanjalla olla mukana muistuttamassa, että ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo todellisia, ja aika tilanteen muuttamiseksi on käymässä vähiin.”

Markkanen on kehittänyt nimikoidut donkit erilaisille säätyypeille kuten lumimyrskyille, hurrikaaneille, maastopaloille, lämpöaalloille ja äkkitulville. Viisi eri donkkia esitetään ennen vieraspelejä.

Ensimmäinen donkki on nimeltään Blizzard, ja se muistuttaa Philadelphian alueen lumimyrskyistä. Suuret lumimyrskyt ovat yleistyneet alueella kiihtyvään tahtiin: kymmenestä lumimyrskystä viisi on tapahtunut vuoden 1996 jälkeen.

Ilmastodonkit julkaistaan NBA-kauden mittaan kampanjasivustolla osoitteessa neste.com/climatedunks.