Huff oli illan kunkku Kisahallissa, kun Seagulls otti jo 13. peräkkäisen kotivoittonsa Korisliigassa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Huff oli illan kunkku Kisahallissa, kun Seagulls otti jo 13. peräkkäisen kotivoittonsa Korisliigassa

”Tuntui, että sieltä tulee koko ajan uutta ukkoa”, Katajan päävalmentaja Sten sanoi.

Seagullsin Shawn Huff heittää Katajan Jarred Ogungbemi-Jacksonin (vas.) ja Aapeli Alasen (oik.) puolustuksen keskeltä. Kuva: Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Julkaistu: 15.1. 21:32

Seagulls–Kataja 97–74

Sarjakärki Helsinki Seagulls on voittamaton Töölön Kisahallissa. Lokit otti Korisliigassa kauden 13. kotivoittonsa, kun Joensuu Kataja kaatui 97–74 (38–37).

Seagullsin hahmoksi nousi Shawn Huff. Pitkin pelikautta pikkuvaivoista kärsinyt laitahyökkääjä sivusi liigakauden piste-ennätystään. Edellisen Huff takoi kaksi kuukautta sitten: 21 pistettä.

Kataja pysyi 964 katsojan todistamana pitkään Seagullsin vauhdissa. Vieraat jopa hallitsivat ottelua hetkittäin ennen puoliaikaa.

”Luvut olivat rumat verrattuna siihen kuinka pelasimme ja teimme töitä 34 minuuttia. Olimme kuusi pinnaa perässä kuutisen minuuttia ennen loppua”, muistutti Katajan päävalmentaja Juha Sten.

Stenin mielestä Seagulls ratkaisi laajalla pelaajamateriaalillaan. Huff tuli penkiltä ja käänsi pelin hetkessä helsinkiläisille.

”Tuntui, että sieltä tulee koko ajan uutta ukkoa”, sanoi Sten.

Seagullsin sentteri Tuukka Kotti myönsi, että Kataja oli alussa hankala.

”Pelimme puuroutui. Sitten nostimme intensiteettiä, aloimme liikuttaa miestä ja jauhaa pallolla. Se toimi”, sanoi Kotti.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso korosti, että taktinen tempomuutos todella toimi: ”Teimme toisella puoliajalla 59 pistettä. Se on iso lukema”

Kataja ei ollut Kisahallissa parhaimmistollaan, sillä kokoonpanosta puuttui 208-senttinen sisäpelaaja Brandon Walters, joka heitti tammikuun alussa Nokiaa vastaan Korisliigan piste-ennätyksensä 32. Amerikkalainen jäi sairastumisen takia Helsingin-matkalta kotiin.

Keskiviikon ottelu alkoi tasaisena ja tauolle mentiin Seagullsin johtaessa 38–37 (18–19, 20–18). Alussa helsinkiläisten päävaivaksi osoittautui kahdella ensimmäisellä neljänneksellä 15 pinnaa heittänyt ja kaksi korisyöttöä antanut Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson.

Kolmannella neljänneksellä ottelussa alkoi tuoksua kotivoitto, kun Seagulls vei lyhyen jakson 14–0 ja nousi johtoon 59–49. Ennen päätösneljännestä numerot olivat Seagullsille 66–54.

Viimeisen neljänneksen alussa Kataja pysyi pelissä Aapeli Alasen heittopelillä ja ero kaventui kuuteen pinnaan. Kun virheet ja jalka alkoivat painaa vieraita, Seagulls repi lopulta helposti eroksi 23 pistettä.

Seagullsin Antti Kanervolle, 30, Joensuun Kataja on tuttu. Äänekosken Huiman laiturikasvatti kahmi Katajassa 2010–2014 kolme SM-hopeaa. Kanervo saalis keskiviikkona Kisahallissa oli seitsemän pistettä.

Sunnuntaina Seagullsin oli kokenut yllätystappion 82–95 Lahdessa, kun mestarisuosikin suoritusvarmuus petti, heittopeli ja puolustus ontuivat. Helsinkiläiset heittivät 40 kertaa kolmosen, joista 27 ohi korin.

Lahti voitti pisteet kolmen sekunnin alueelta 50–26.

Lahdessa helsinkiläiset kokivat vasta kauden neljännen tappionsa, ja kaikki tappiot ovat tulleet vieraskentällä. Selkäsauna tuli syyskuussa Kouvolassa, lokakuussa Salossa ja marraskuussa Kotkassa.

Seagulls pelaa kaksi seuraavaa otteluaan kotiparketilla Kisahallissa. Se kohtaa ensi keskiviikkona liigassa Kotkan ja kolme päivää myöhemmin Töölössä on edessä Suomen Cupin finaali Salon Vilpasta vastaan.

Oikaisu: Shawn Huff on pelipaikaltaan laitahyökkääjä, ei takamies.

Seuraa uutisia tästä aiheesta