Pietarin SKA maksoi Jokereille potut pottuina KHL:n huippuottelussa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Pietarin SKA maksoi Jokereille potut pottuina KHL:n huippuottelussa

Jokerien maalivahti Janis Kalnins joutui antautumaan neljä kertaa. Kuvassa Kalnins torjuntatöissä Lokomotiv Jaroslavlia vastaan Helsingissä 19. joulukuuta 2019. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Julkaistu: 16.1. 21:06

Vajaat kaksi viikkoa sitten uuden vuosikymmenen alkupäivinä Jokerit höykytti kotihallissaan KHL-liigan huippujoukkuetta Pietarin SKA:ta komein lukemin 6–0.

Torstaina oli Jokerien vuoro vierailla Pietarissa, ja SKA maksoi potut pottuina, tosin hieman maltillisemmin lukemin 4–1.

Ennen illan kierrosta SKA oli KHL:n läntisessä lohkossa toisena ja kaksi pistettä neljäntenä olleen Jokerien edellä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena.

Edellisen kohtaamisen jälkeen Jokerit oli pelannut viisi ottelua, joista oli voittanut neljä, kun taas SKA oli pelannut neljästi ja voittanut kolmesti.

Avausmaali syntyi toisessa erässä runsaan kolmen minuutin pelin jälkeen, SKA:n Vasili Tokranov huudatti kotiyleisöä sivaltamalla maalin edestä irtokiekon Jokerien maalivahdin Janis Kalninsin taakse.

Aikaa ehti kulua vajaat kolme minuuttia, kun kiekko oli uudelleen Jokerien maalissa. Sinne sen toimitti pienestä kulmasta Vladimir Tkatšov. Sama mies oli asialla taitavalla yksilösuorituksella, kun SKA siirtyi toisen erän lopussa 3–0-johtoon.

Kun kolmatta erää oli pelattu kolme minuuttia, Petri Kontiola teki Jokereille 1–3-kavennusmaalin lujalla rannelaukauksella oikeaan yläkulmaan.

SKA:n Jevgeni Ketov iski loppulukemat 4–1 nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Otteluun tuli kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen noin viiden minuutin tauko, kun videolta tutkittiin, oliko kiekko käynyt Jokerien maalissa.

Tulkinnan mukaan kiekko ei käynyt maalissa. Ensimmäinen erä oli maaliton.

Viktor Lööv pelasi sadannen KHL-runkosarjaottelunsa. Viime kaudeksi Jokereiden riveihin siirtynyt ruotsalainen oli tehnyt ennen torstaita pelaamissaan kamppailuissa 9+17=26 pistettä.

Tiistaina Jokerit otti kaksi pistettä Vitjazin vieraana mutta kovia loukkaantumisten muodossa. Alex Grant ja Teemu Eronen jättivät pelin kesken eivätkä pelanneet torstaina.

Lisäksi John Norman jäi sivuun sairastumisen vuoksi. Loukkaantumislistalla olivat edelleen Saku Mäenalanen, Antti Pihlström, Henri Ikonen, Oliver Lauridsen ja Aleksi Halme.

" class="person">