Donald Trump kutsui itseään paskiaiseksi ja kehui yliopistomestareiden pystyvän hoitelemaan terroristit - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Donald Trump kutsui itseään paskiaiseksi ja kehui yliopistomestareiden pystyvän hoitelemaan terroristit

Amerikkalaisen jalkapallon yliopistomestaruuden voittanut LSU Tigers oli vieraana Valkoisessa talossa.

Joe Burrow (vas.) antoi Donald Trumpille joukkueensa pelipaidan numerolla 45 varustettuna. Kuva: Mandel Ngan / AFP

Julkaistu: 17.1. 20:54, Päivitetty 18.1. 9:38

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on mestari hyödyntämään kaikki mahdolliset julkiset esiintymiset oman julkisuuskuvansa kiillottamiseen, tai ainakin sen yrittämiseen. Viimeisin näyte saatiin perjantaina, kun Yhdysvaltojen amerikkalaisen jalkapallon yliopistosarjan mestari LSU Tigers Louisianasta saapui vieraaksi Valkoiseen taloon.

Aikaisemmin Trump on herättänyt huomiota tarjoamalla pikaruokaa niin amerikkalaisen jalkapallon kuin tavallisen jalkapallonkin mestarijoukkueille. Tällä kertaa hämmensi kuitenkin Trumpin puhe.

Hän kutsui pelaajat ja kaikki muutkin halukkaat työhuoneeseensa Oval Officeen kuvien ottamista varten.

”Siellä on ollut paljon presidenttejä, osa hyviä, osa ei niinkään. Mutta nyt teillä on hyvä, vaikka he yrittävätkin nostaa virkasyytteen sitä paskiaista vastaan. Voitteko uskoa?” Trump sanaili.

Trumpin takana seisoi parhaana yliopistopelaajana palkittu pelinrakentaja Joe Burrow, jolle Trump osoitti seuraavat sanansa.

”Meillä on kaikkien aikojen paras talous, Joe. Meillä on paras armeija, me rakensimme sen uudelleen. Me hoitelimme ne terroristit, kuten teidän jalkapallojoukkueenne olisi hoidellut heidät, vai mitä? Meillä menee hyvin.”

Burrowin ja muiden pelaajien ilmeet olivat tässä vaiheessa varsin vaivaantuneita.

”Haluan onnitella joukkuetta ja sen edustajia. On kunnia saada kaikki Valkoiseen taloon, kiitos”, Trump päätti puheensa.

LSU Tigers lahjoitti Trumpille numerolla 45 varustetun pelipaidan, ja Burrow kehui vierailua onnistuneeksi.

”Oli todella suuri kunnia päästä tänne. Oli hienoa, että tämä järjestyi niin nopeasti, että joukkueen vanhimmatkin pelaajat pääsivät mukaan (ennen koulun päättymistä)”, Burrow sanoi.

Trump kehui myös erikseen Burrowia ja vertasi tätä kaikkien aikojen pelinrakentajaan Tom Bradyyn sanoen, että tämä tulee ansaitsemaan miljoonia. Burrowin on ennustettu olevan ensi kesän varaustilaisuuden ykkösnimi.

Donald Trump tarjosi taas pikaruokaa yliopistomestareille, vaikka nyt Valkoisen talon kokit olivat käytettävissä

Trump tarjoili jalkapalloilijoille kynttilänvalossa pikaruokaa hopeisilta tarjottimilta – ”Meillä on pitsaa, 300 hampurilaista ja paljon, paljon ranskalaisia perunoita”

Demokraattijohtaja Pelosi käytti useita kyniä Trumpin virkasyytteen allekirjoittamiseen, republikaanit ärsyyntyivät

Edustajainhuone lähetti Trumpin virka­syytteet senaattiin, historiallinen oikeuden­käynti alkaa ensi viikolla – HS käy läpi seuraavat askeleet