Urheilu

Lauri Markkasella käsittämätön heittosaldo vierastappiossa: ”Minun on saatava pallo ja päästävä niihin paikkoihin, mistä voin heittää 20 kertaa”

Suomalainen teki 12 pistettä, mutta heitti vain kahdesti puoliajan jälkeen.

Lauri Markkasen ilta oli kaksijakoinen, kun Chicago Bulls hävisi koripallon NBA:ssa Philadelphia 76ersille. Itälohkon vahvimpiin joukkueisiin lukeutuva Philadelphia oli kotonaan parempi lukemin 100–89.

Markkasen tehot olivat viime viikkojen perustasolla, mutta hän pussitti kaikki 12 pistettään ottelun ensimmäisellä puoliskolla.

Kuten on käynyt usein aiemminkin tällä kaudella, Markkanen katosi kuvasta toisella puoliskolla. Kolmannella neljänneksellä hän ei saanut aikaan edes yhtään heittoa, ja yhteensä hän heitti ottelun jälkipuoliskolla kaksi kertaa.

Suomalainen sai peliaikaa vajaat 29 minuuttia ja heitti yhteensä yhdeksän kertaa. Markkanen otti myös neljä levypalloa ja antoi yhden syötön. Kolmosia hän upotti kaksi.

”Tiedän että voisin luultavasti hyökätä korille vähän useammin, olla aggressiivisempi ja yrittää päästä pelipaikoille”, Markkanen sanoi NBC:n mukaan mutta totesi kunnollisten hyökkäystilaisuuksien olleen vähissä.

”Niinpä yritin vain pelata systeemin mukaan ja löytää vapaita miehiä.”

Markkanen kertoi myös, että hänen nilkkavammansa on pikkuhiljaa paranemassa, eikä kipua juuri enää ole.

Chicago on itälohkossa kymmenentenä ja jää tällä tahdilla jälleen pudotuspelien ulkopuolelle. Chicago on voittanut 15 ottelua ja hävinnyt 28. Menestys on ollut heikkoa kärkikastin joukkueita vastaan, kun Chicago on voittanut vain yhden 18 ottelusta, kun huomioon otetaan voittoprosentin 50 tai sen yli saaneet vastustajat.

”Kaikki voitot ovat tärkeitä, mutta emme ole saavuttaneet montaa näistä (voittavista joukkueista). Mielestäni Clippers on ainoa, josta meillä on voitto”, Markkanen maisteli Chicago Sun-Timesin haastattelussa.

Markkanen osui arviossaan oikeaan. Hän kiisti joukkueen puhuvan ”peikostaan” eli vaikeudesta voittaa hyvin pärjänneitä joukkueita.

”Tiedämme sen, mutta emme keskustele siitä. Tunnustamme, että se on olemassa”, Markkanen pyöritteli.

Philadelphia on hyvässä vauhdissa matkalla kohti pudotuspelejä. Chicagoa vastaan tehomiehenä kunnostautui Furkan Korkmaz, joka pussitti 24 pistettä. Al Horford ja Ben Simmons säestivät kumpikin 20 pisteellä.

Zach LaVine oli tuttuun tapaan Chicagon tehomies, kun hän heitti 23 pistettä ja voitti seitsemän levypalloa. Vaihtopenkillä aloittanut Coby White oli joukkueen toiseksi tehokkain 14 pisteellään. Markkanen myönsi, että voisi olla itsekkäämpi.

”Minun on saatava pallo ja päästävä niihin paikkoihin, mistä voin heittää 20 kertaa. Olen joukkue ensin -kaveri, joten teen sen, mitä tarvitsemme. Iso osanen sitä on se, että pelaan tasollani”, Markkanen paalutti.

Myös päävalmentaja Jim Boylen odottaa Markkaselta vastuunkantamista.

”Haluan vain hänen olevan aggressiivinen. Mielestäni se on oppimisasia ja kasvamisasia. Joskus jätkien on autettava itseään ja joskus sinun täytyy (valmentajana) auttaa heitä”, Boylen kertoi Chicago Sun-Timesille.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Tampereen keskustassa on Suomen kovin kommuuni – ”Linnan” asukkaita yhdistää armoton harrastus

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Puolisottomuus on yleistynyt kolme­kymppisillä lyhyessä ajassa: ”Parisuhteiden dynamiikka vaikuttaa syntyvyyteen”, tutkija sanoo

  4. 4

   Lätkäjätkät edustavat kaikkea, mikä suomalaisessa miehisyydessä on pielessä, sanoo kirjailija Juhani Brander

  5. 5

   Kello on 10.40, wc:n roskakorissa on verisiä papereita ja puhdistus­lappuja – HS vietti päivän Oodissa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  3. 3

   En ole mies, mutta voin vilkaista

  4. 4

   Vihreiden Fatim Diarra uhkaa julkistaa kaikki saamansa peniskuvat: ”Se on seksuaalista häirintää”

  5. 5

   Jos Samu Hällforsin työntekijä on onneton, hän saa 5 000 euroa – Yrittäjä ratkaisi avokonttorien pahimman piinan, ja se teki hänestä rikkaan miehen

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää