Italialaisen neurokirurgin näkemys F1-legenda Michael Schumacherin tilasta: ”Hän on täysin eri henkilö” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Italialaisen neurokirurgin näkemys F1-legenda Michael Schumacherin tilasta: ”Hän on täysin eri henkilö”

Schumacherin tilasta ei ole kerrottu juuri mitään viimeisten kuuden vuoden aikana.

Michael Schumacher kuvattuna 27. lokakuuta 2012. Kuva: Jens Büttner / zuma

Julkaistu: 20.1. 17:56

Formulalegenda Michael Schumacherin traagisesta lasketteluonnettomuudesta tuli kuluneeksi kuusi vuotta 29. joulukuuta viime vuonna. Schumacherin tilasta on kerrottu hyvin vähän tietoja.

Italialainen motorsport.it kysyi italialaiselta neurokirurgilta Nicola Acciarrilta, millaisessa tilassa Schumacher voi olla. Acciarri ei ole henkilökohtaisesti tavannut Schumacheria. Acciarri työskentelee Bellarian sairaalassa Bolognassa.

”Michael Schumacher on täysin eri henkilö, jonka muistamme [kilpa-ajoilta]. Hänen lihaksensa ja luurakenteensa ovat muuttuneet ja heikentyneet. Kaikki on seurausta hänen aivovammastaan”, Acciarri sanoo.

Accuri ei ottanut kantaa siihen, onko Schumacher tajuissaan tai esimerkiksi tiedostamattomassa tilassa.

Schumacher loukkaantui vakavasti lyötyään päänsä kiveen lasketteluretkellä Méribelissä Ranskan Alpeilla joulukuussa 2013. Hänen tilastaan on ollut vuosien varrella vaihtelevia tietoja, mutta tiettävästi hän kärsii vakavasta aivovammasta.

Schumacher on ollut pitkään kotihoidossa perheen kartanossa Glandissa Genevejärven pohjoisrannalla.

Viime syyskuussa Schumacheria hoidettiin pariisilaisessa sairaalassa kokeellisilla kantasolusiirroilla, joita suomalaisasiantuntija piti erittäin epävarmana hoitomuotona. Hoidon tavoitteena oli saada myönteinen vaikutus Schumacherin kehoon, myös epäiltyyn aivovaurioon.

Ranskalaislähde: Michael Schumacher on siirretty pois pariisilaisesta sairaalasta, sai kokeellista hoitoa