Urheilu

Jokerien kapteeni Peter Regin kadotti itseluottamuksensa mutta keksi keinon saada pelinsä kulkemaan

Kapteeni lähentelee maaliennätystään, ja vielä on jäljellä neljätoista ottelua runkosarjaa.

Jokerien kapteeni Peter Regin joutui viime kesänä syvien mietteiden keskelle. Päättynyt kausi jääkiekkoliiga KHL:ssä oli jäänyt kahteen maaliin, ja joukkuekin kyykkäsi pudotuspeleissä pahasti.

Hääppöinen ei ollut sitä edeltäväkään talvi: kahdeksan maalia.

Täksi kaudeksi kaikki muuttui. Koossa on neljätoista maalia ja Jokerien maalipörssin kolmospaikka, vaikka Regin elää tavallisesti pelintekijänä ja syöttelijänä.

Keskushyökkääjä Regin loukkaantui viime kauden alussa ja joutui olemaan sivussa kolme kuukautta. Runkosarjasta hän ehti pelata noin puolet, mutta kaksi maalia oli silti liian vähän Suomen parhaiten palkatulta kiekkoilijalta.

”Kesti pitempään päästä kuntoon kuin ajattelin”, Regin sanoo Hartwall-areenassa ennen neljän pelin viikkoa.

”En tuntenut itseäni henkisesti ja fyysisesti niin hyväksi kuin olisin halunnut. Ennen tätä kautta kävin henkisesti läpi, että haluan olla vielä hyvä pelaaja, ja tiesin, että se olisi mahdollista. Piti vain saada mieli puhdistettua.”

Regin kävi keskusteluja agenttinsa Morten Greenin kanssa. Green ja Regin tuntevat toisensa pitkältä ajalta ja ovat pelanneet yhtä aikaa.

Green, 38, pelasi suurimman osan urastaan Ruotsissa, mutta Tanskan maajoukkueen kapteenina hän oli seitsemän kertaa MM-kisoissa.

Green ja Regin ovat hyviä ystäviä keskenään, ja agentti viettääkin tämän viikon Suomessa ja seuraa Jokerien otteluita. Green sai palautettua Reginin uskon itseensä.

”Jos et ajattele olevasi hyvä pelaaja, on vaikea olla hyvä pelaaja. On oltava luottamus siihen, että on hyvä pelaaja. Hän auttoi minua paljon kesällä.”


Jokereissa Regin on ollut yksi isoimmista tähdistä neljällä viime kaudella. Tähtistatus alkoi haalistua pahasti parin epäonnistuneen kauden jälkeen.

Ylivoimapelissä Regin sai vastuuta alusta lähtien, mutta hän jakoi kiekkoja mieluummin kuin laukoi. Usein olisi ollut paikka iskeä, mutta Regin siirsi kiekkoa ja vastuuta.

Tänä harmaana talvena kuvio alkoi muuttua. Regin rupesi laukomaan enemmän ja alkoi tehdä maaleja. Hänen ennätyksensä, kahdeksantoista maalia, tuli toisella kaudella Jokereissa. Siihen on matkaa enää neljä maalia, ja runkosarjaa on jäljellä neljätoista ottelua.

”Se on paljon itseluottamuksesta kiinni. Jos et ole tehnyt maaleja pitkään aikaan, alat ajatella, etteivät ne mene sisään, ja silloin alkaa katsella syöttövaihtoehtoja. Joskus laukaus olisi vain paras vaihtoehto.”

Reginin mukaan on ollut mukavaa tehdä muutamia maaleja viime aikoina.

”Itseluottamus tulee siitä, että ne voivat mennä sisään, jos vain ammun.”

Jokerien ja Reginin nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen. Onko kapteeni saanut vauhtia peliinsä, kun pesti on päättymässä?

Regin kumoaa ajatuksen, että sopimuskuvioilla olisi vaikutusta pelin tasoon.

”Tietenkin haluaisin jatkaa. Rakastan tätä seuraa. Olen ollut täällä pitkän aikaa, mutta vaikka olisin tiennyt kesällä, etten jatka, yrittäisin parhaani joka pelissä.”

Jokerien viisi kautta KHL:ssä ovat päättyneet pudotuspeleissä turhan aikaisin. Joukkue ei ole edennyt toista kierrosta pitemmälle. Viime kevättalvella seinä tuli vastaan avauskierroksella.

Meneillään oleva viikko on tärkeä, kun Jokerit havittelee läntisen konferenssin kakkospaikkaa. Tämänkin jälkeen on vielä pelaamatta kymmenen ottelua runkosarjaa.

”Paperilla meillä on paras joukkue sinä aikana, kun minä olen ollut täällä”, Regin sanoo viiden vuoden kokemuksella.

”Meillä on mahdollisuus, ja se on meistä itsestämme kiinni saada kaikki toimimaan. Viime vuosi oli tähän asti isoin pettymys, kun hävisimme ensimmäisellä kierroksella.”

Jokerit kohtaa Barys Nur-Sultanin tiistaina Hartwall-areenassa kello 18.30. Lisäksi Jokerit pelaa tällä viikolla kotiottelut torstaina (Vladivostok), lauantaina (Kunlun Red Star) ja sunnuntaina (Neftehimik).
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Rappukäytävään leijaili kuukausien ajan sietämätön haju – Vuokralainen tuhosi töölöläisasunnon jätteillä betoniseiniä myöten

  2. 2

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  3. 3

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  4. 4

   Lätkäjätkät edustavat kaikkea, mikä suomalaisessa miehisyydessä on pielessä, sanoo kirjailija Juhani Brander

  5. 5

   ”Tämä jos mikä osoittaa, että kunnioitamme ihmisoikeuksia” – Vihreät riemastuivat, kun Ohisalo kertoi 175 turvapaikanhakijan tuomisesta Suomeen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Vihreiden Fatim Diarra uhkaa julkistaa kaikki saamansa peniskuvat: ”Se on seksuaalista häirintää”

  5. 5

   En ole mies, mutta voin vilkaista

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää