Urheilu

Lauri Markkanen heitti surkeasti ja pohtii kapenevaa rooliaan: ”Uskon, että pystyn tekemään paljon muitakin hyviä asioita kuin vain heittämään kolmosia”

Bullsin kärkinimi oli jälleen Zach LaVine, kun sarjajohtaja Milwaukee Bucks otti kotivoiton.

Lauri Markkasen Chicago Bulls jäi toiseksi vierasottelussaan Milwaukee Bucksia vastaan koripallon NBA-sarjassa. Kotijoukkue vei voiton luvuin 111–98.

Markkanen teki ottelussa kahdeksan pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Hän heitti ottelussa 11 kertaa, ja seitsemästä kolmen pisteen heiton yrityksestä yksikään ei päätynyt koriin asti. Kentällä Markkanen oli noin 31 minuuttia.

”Hän heitti ohi muutamasta paikasta, joista tavallisesti onnistuu. Sitä sattuu”, Chicagon päävalmentaja Jim Boylen totesi NBC:lle.

”Mielestäni hän liikkui hyvin. Hän leikkasi muutaman kerran loistavasti korille, ja sitä haluamme häneltä.”

Markkasen roolia on kritisoitu viime aikoina kiihtyvään tahtiin. Hänen tehtävänään vaikuttaa yhä useammin olevan vain kentän kulmassa seisominen ja kolmen pisteen heittopaikan odottaminen.

Markkanen antoi ymmärtää NBC:n haastattelussa, että kaipaisi vapauksia tehdä muutakin kuin seistä odottamassa heittopaikkaa.

”Uskon, että pystyn tekemään paljon muitakin hyviä asioita kuin vain heittämään kolmosia. En ole oikein pystynyt siihen viime aikoina. Minun pitää vain keksiä tapa hyökätä korille useammin ja päästä vapaaheittoviivalle. Minun pitää löytää paikkani”, Markkanen totesi.

Markkanen sanoi, ettei hänellä ole ongelmia puhua päävalmentaja Boylenille peluuttamisesta.

”Olemme puhuneet siitä. Hän piirsi muutaman hyökkäyksen minua varten, enkä minä onnistunut. Jos heittää, kuten minä olen heittänyt, ei oikeastaan ansaitse palloa. En voi valittaa.”

”Kun on hyvä tunne ja heitot uppoavat, olisi hyvä päästä lähemmäs koria ja pitää hyvä vire päällä.”

Markkanen on tällä kaudella jäänyt yhdeksän kertaa alle kymmeneen pisteeseen, kun viime kaudella vastaavia otteluita kertyi vain neljä. Vähintään 20 pisteen otteluita on tilillä yhdeksän 45 ottelun jälkeen, kun viime kaudella raja meni rikki 22 kertaa. Chicagolla on pelaamatta 37 ottelua.

Chicagon paras pistemies Milwaukeeta vastaan oli jo tutuksi käyneeseen tyyliin ZachLaVine, joka teki yhteensä 24 pistettä. LaVine on tehnyt vähintään 20 pisteen suorituksen nyt yhdessätoista pelissä peräkkäin.

Chicago Tribune -lehti näki joukkueiden kohtaamisessa toisinnon aiemmista otteluista. Sen mukaan Bullsilla on tapana aloittaa Bucksia vastaan vahvasti, mutta menettää mahdollisuutensa ottelun toisella puoliskolla.

Milwaukee on pitänyt hallussaan NBA:n itäisen lohkon kärkipaikkaa, Chicago oli kymmenentenä.

Bullsilla oli ennen ottelua takanaan hyvä noste, sillä lauantain NBA-kierroksella se päihitti melkoisella loppukirillä Cleveland Cavaliersin luvuin 118–116.

Kuudesta edellisestä ottelustaan Chicago on nyt voittanut puolet. Pudotuspelipaikka on kuitenkin vähitellen lipumassa joukkueen ulottuvista.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Rappukäytävään leijaili kuukausien ajan sietämätön haju – Vuokralainen tuhosi töölöläisasunnon jätteillä betoniseiniä myöten

  2. 2

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  3. 3

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  4. 4

   Lätkäjätkät edustavat kaikkea, mikä suomalaisessa miehisyydessä on pielessä, sanoo kirjailija Juhani Brander

  5. 5

   ”Tämä jos mikä osoittaa, että kunnioitamme ihmisoikeuksia” – Vihreät riemastuivat, kun Ohisalo kertoi 175 turvapaikahakijan tuomisesta Suomeen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  3. 3

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  4. 4

   En ole mies, mutta voin vilkaista

  5. 5

   Vihreiden Fatim Diarra uhkaa julkistaa kaikki saamansa peniskuvat: ”Se on seksuaalista häirintää”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää