Ruotsalainen naisjääkiekkoilija sanoo, että naiset ansaitsevat ihan sopivasti, eikä heille kuulu maksaa harrastuksesta: ”Meillä on tuote, jota kukaan ei halua nähdä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Ruotsalainen naisjääkiekkoilija sanoo, että naiset ansaitsevat ihan sopivasti, eikä heille kuulu maksaa harrastuksesta: ”Meillä on tuote, jota kukaan ei halua nähdä”

Mies- ja naiskiekkoilijoiden palkkaerot nousivat puheenaiheeksi Ruotsissa tiistaina.

Julkaistu: 22.1. 17:14, Päivitetty 23.1. 9:35

Ruotsissa uutisoitiin tiistaina, että miesjääkiekkoilija ansaitsee yhtä paljon kuin kokonainen naisten joukkue, ja keskiviikkona asiaan saatiin varsin mielenkiintoinen näkemys Ruotsin pääsarjassa pelaavalta Sofia Reidebornilta.

SDE HF -joukkueen maalivahtina pelaavan Reidebornin mielestä naiset ansaitsevat ihan sopivasti.

”Mielestäni palkkaero on kohtuullinen. Jos tarkastellaan otteluita, niin siellä ei ole lainkaan yleisöä, ja sponsoreiden houkutteleminen on vaikeaa”, Reideborn kommentoi Aftonbladetille.

Hän mainitsee Linköpingin tempauksen, jolla haluttiin tehdä uusi yleisöennätys.

”Silloin 3 600 ihmistä haki lipun, mutta heistä vain 60 tuli seuraavaan otteluun.”

Reidebornin mukaan naiskiekon pitää rehellisesti tunnustaa tilanne.

”Jääkiekko on meille harrastus, eikä kenenkään tule maksaa harrastuksesta. Emme voi vaatia samaa palkkaa kuin miehet, emmekä voi pakottaa ihmisiä katsomoihin.”

20-vuotiaalla pelaajalla ei ole suurta näkemystä, miten tilanne saataisiin paremmaksi.

”Taistelemme, jotta tilanne paranisi, mutta juuri nyt emme pysty osoittamaan, että meidän tulisi saada parempaa palkkaa. Meillä on tuote, jota kukaan ei halua nähdä ja me pelaamme B-MM-kisoissa.”

Tiistaina Suomen Naisleijonien puolustaja Ronja Savolainen kommentoi palkkaeroa Expressenille.

”Hitto, millainen ero, en tiennyt, että se on noin iso. Tuo suututtaa kyllä”, hän kommentoi.

”Olen kokopäiväammattilainen, mutta on mielestäni todella epäreilua, ettemme voi panna mitään säästöön. Haluaisin säästää, mutta se on mahdotonta tällä palkalla, kaikki menee joka kuukausi. Miehet voivat säästää tulevaisuuttaan varten, mutta me emme sitä voi tehdä.”

Oikaisu 23.1. kello 9.30: Ronja Savolainen on pelipaikaltaan puolustaja, ei hyökkääjä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta