Ruotsin tenniksen ykköspelaaja Mikael Ymer hävisi dramaattisen maratonottelun Australian avoimissa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Ruotsin tenniksen ykköspelaaja Mikael Ymer hävisi dramaattisen maratonottelun Australian avoimissa

Länsinaapurin tennis on saamassa Ymeristä vahvan pelaajan ATP-kiertueelle.

Mikael Ymer on saanut uransa nosteeseen, vaikka tappio tulikin Australian avoimen tennisturnauksen toisella kierroksella. Kuva: John Donegan / AFP

Julkaistu: 23.1. 17:14

Ruotsissa on odotettu uutta tennistähteä vuosia, ja Australian avoimessa mestaruusturnauksessa oli tulossa kunnon yllätys.

Mikael Ymer, 21, piti otteessaan venäläistä Karen Hatšhanovia täydet viisi erään ja peräti neljä tuntia ja 34 minuuttia.

Hatshanov, 23, on sijoitettu Melbourne Parkissa 16:nneksi ja kuuluu tennismaailman kuumiin tulevaisuuden pelaajiin. Ahtaalle hän joutui toisen kierroksen maratonottelussaan, mutta voitti 6–2, 2–6, 6–4, 3–6, 7–6 (10–8).

Viides erä oli täynnä dramatiikkaa, kun Ymer hävisi kahdesti syöttönsä ja tarjosi Hatšhanoville ratkaisuavaimia. Molemmilla kerroilla Ymer pystyi kuittaamaan menettämänsä syötön.

Hatšhanov pääsi syöttämään ottelua itselleen viidennen erän 5–3-tilanteessa, mutta siitä Ymer selviytyi. Ottipa Ymer vielä 6–5-johdonkin ja mahdollisuuden syöttää otteluvoitosta.

Katkaisupelissä Ymerillä oli mahdollisuutensa. Hän kamppaili itsensä 8–6-johtoon, sai kerran syöttää hankkiakseen ottelupallon, mutta sitä ei tullut. Hatšhanov rutisti erän ja ottelun itselleen.

Ymer istui viidennessä erässä jokaisessa puoltenvaihdossa isot jääpussit reisiensä päällä. Hänen pelityylinsä vaati paljon juoksemista ja pallojen palauttamista.

Katsomossa kannusti Mikaelin isoveli Elias Ymer, joka on itsekin ammattipelaaja.

Siitä lähtien, kun Robin Söderling joutui lopettamaan uransa loukkaantumisiin, ovat Ruotsin tennistähdet olleet harvassa. Ymerin veljekset nousivat nopeasti pelaajiksi, joista ruotsalaiset fanit odottivat maan tennismaineen palauttajaa.

Mikael Ymerin läpimurto vuosi oli 2019. Hän voitti Tampereen haastajaturnauksen kesällä ja kolme muuta challenger-tason kisaa. ATP-rankkaus kipusi sadan parhaan joukkoon ja on nyt 78.

Vielä Ymer ei ole valmis valloittamaan suuria turnauksia, mutta ura etenee sopivassa nousukulmassa.

Ruotsin tenniksen historia hakee vertaistaan. Björn Borg voitti 11 grand slam -turnausta 1970-luvun lopulta 1980-luvun alkuun. heti perään tulivat Mats Wilander, Stefan Edberg, Anders Järryd, Henrik Sundström, Joakim Nyström, Magnus Gustafsson ja monet muut.

Paras yksittäinen vuosi oli 1988, kun Ruotsin tennis voitti grand slamin. Wilander vei kolme arvoturnausta ja Edberg kaappasi puuttuvan palasen arvokkaimmassa paikassa eli Wimbledonissa.

Vuosina 1974–85 ruotsalainen pelaaja voitti joka vuosi vähintään yhden grand slam-turnauksen.