15-vuotias tennisihme päihitti hallitsevan mestarin Australian avoimissa – ”Oikeasti, mitä minun elämäni on?” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

15-vuotias tennisihme päihitti hallitsevan mestarin Australian avoimissa – ”Oikeasti, mitä minun elämäni on?”

Coco Gauff on tehtaillut sensaatioita aiemminkin. Amerikkalainen sai Naomi Osakalta tunnustusta.

Coco Gauff tuuletti voittoaan Naomi Osakaa vastaan perjantaina. Kuva: David Gray / AFP.

Julkaistu: 24.1. 16:49, Päivitetty 24.1. 16:50

15-vuotias tennisihme Coco Gauff säväytti Australian avoimissa Rod Laver Arenaalla perjantaina, kun hän voitti hallitsevan mestarin, Japanin Naomi Osakan suoraan 6–3, 6–4.

Voitollaan Gauff eteni neljännelle kierrokselle. Aikaa hän tarvitsi ihmesuoritukseensa 67 minuuttia.

”En edes tiedä [mistä tuollainen suoritus tuli]. Oikeasti, mitä minun elämäni on?” Gauff nauroi kisajärjestäjän tiedotteen mukaan.

”Kaksi vuotta sitten hävisin ensimmäisellä kierroksella nuorten sarjassa. Ja nyt olen täällä. Tämä on hullua.”

Parivaljakon aiemmassa kohtaamisessa, vain noin neljän kuukauden takaisissa Yhdysvaltain avoimissa Osaka päihitti nuoren Gauffin 65 minuutissa lukemin 6–3, 6–0.

Nyt Osaka myönsi, ettei ollut valmis Gauffin peliin.

”Ei sitä halua hävitä 15-vuotiaalle, tiedäthän. Mutta luulen, että tämä oli minulle pudotus todellisuuteen. Vastustajan iällä ei ole väliä. Hän ansaitsee tietenkin olla täällä. Hän pelasi pelinsä. Minun pitää vain tehdä lujemmin töitä”, hän sanoi tiedotteessa.

Naomi Osaka sai kokea karvaan pettymyksen. Kuva: William West / AFP.

Sensaatioita on nähty Gauffilta aiemminkin. Itävallan Linzin WTA-turnauksessa Gauff nimittäin joutui turnauksen karsintaan, hävisi viimeisellä kierroksella ennen pääsarjaa, sai lopulta paikan onnekkaana häviäjänä ja voitti koko turnauksen. Onnekkaan häviäjän paikan voi saada, jos joku pääsarjaan ilmoittautunut pelaaja päättääkin vetäytyä turnauksesta viime hetkellä.

Wimbledonissa viime heinäkuussa amerikkalaisihme pudotti jatkosta viisinkertaisen voittajan Venus Williamsin suoraan kahdessa erässä 6–4, 6–4.

Australiassa Gaoffin pelit jatkuvat 14. sijoitettua yhdysvaltalaista Sofia Keniniä vastaan. Panoksena on paikka puolivälieriin.

Naomi Osaka teki hienon eleen nuorelle Coco Gauffille voittonsa jälkeen: ”Sanoin, etten voi tulla, kun itkisin koko ajan”

Seuraa uutisia tästä aiheesta