Urheilu

Urheilutähdet kiittävät Kobe Bryantia neuvoista ja tuesta: ”Olet aina isoveljeni”

Helikopterionnettomuudessa menehtynyt koripallolegenda jätti jäljen monen ihmisen elämään.

Eri lajien urheilijat ovat muistaneet sunnuntaina kuollutta koripallolegendaa Kobe Bryantia. Monista koskettavista lauseista käy ilmi, miten pidetty ja arvostettu Bryant oli paitsi urheilijana niin erityisesti ihmisenä.

Useat omien lajiensa huippu-urheilijat kiittävät yhdysvaltalaistähteä tämän osoittamasta tuesta ja saamistaan neuvoista. Useista viesteistä välittyi henkilökohtainen suhde ja arvostus Bryantiin.

Tennistähti Naomi Osaka kirjoitti kirjeen Bryantille kutsuen tätä isoveljekseen ja kiittäen tätä kaikesta avusta ja tuesta, jota oli saanut.

”Kiitos huolehtimisesta ja tekstiviesteistä vaikeiden tappioiden jälkeen. Olet aina isoveljeni/mentorini/inspiraationi.”
Monivuotinen joukkuetoveri Shaquille O’Neal kertoi miesten olleen kuin veljiä.
Myös Suomen ensimmäinen NBA-ammattilainen Hanno Möttölä kertoi olevansa järkyttynyt Bryantin kuolemasta.

”On kyllä käsittämättömän surullinen uutinen koko urheilevan maailman kannalta. Hän ei ollut vain amerikkalainen stara, vaan suuri kansainvälisen koripallon ja jalkapallon ystävä”, Möttölä totesi HS:n haastattelussa.

Suomalainen NBA-tähti Lauri Markkanen kommentoi Bryantin kuolemaa Yle Urheilulle.

”Järkyttävä ja pysäyttävä uutinen, meni tämän illan suunnitelmat uusiksi. Ihan mahaan sattuu”, Markkanen viestitti Ylelle.

Atlanta Hawksin Trae Young heitti 45 pistettä joukkueen kaadettua Washington Wizardsin lukemin 152–133. Trae omisti pisteensä Bryantille, ja kertoi kyynelsilmin viimeisestä keskustelustaan Bryantin kanssa. Bryant oli sanonut olevansa ylpeä Youngin kehityksestä ja kehottanut olemaan esikuva lapsille.
Kaikkien aikojen koripalloilija Michael Jordan sanoi kaipaavansa keskusteluja Bryantin kanssa.

”Hän oli minulle kuin pikkuveli.”
Entinen koripallosuurus Erwin ”Magic” Johnson kertoi itkeneensä koko aamun.
AS Romassa koko uransa pelannut jalkapallotähti Francesco Totti julkaisi yhteiskuvan Bryantin kanssa ja sanoi olevansa etuoikeutettu saatuaan tuntea tämän.

”Mestari kentällä ja sen ulkopuolella.”
NBA-koripalloilijoihin Bryantilla oli luonnollisesti ollut suuri vaikutus, ja omista kokemuksistaan kertoivat muun muassa viime kesän varaustilaisuuden ykkösnimi Zion Williamson ja viime vuoden finaalien arvokkain pelaaja Kawhi Leonard.
Kunnianosoituksensa jakoivat myös muun muassa jalkapallotähdet Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja Neymar, tennistähti Novak Djokovic, kiekkolegenda Teemu Selänne, NFL-tähti Tom Brady ja entinen nyrkkeilysuuruus Mike Tyson.
Yksittäisten urheilijoiden lisäksi Bryantia ja tämän perhettä ovat muistaneet eri lajien joukkueet. Sunnuntai-iltana osa NBA-joukkueista muun muassa antoi 24 sekunnin hyökkäyskellon mennä umpeen pelaajien seistessä kentällä.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja hänen edeltäjänsä Barack Obama kunnioittivat myös Bryantia Twitterissä julkaisemissaan viesteissään.
Myös viihdemaailman tähdet kuten Alicia Keys ovat osoittaneet kunnioitustaan Bryantille. Keys omisti Grammy-gaalassa Bryantille kappaleensa Cuz I Love You ja puki sitten monien tunteet sanoiksi Los Angeles Lakersin kotiareenalla Staples Centerissä.

”Meistä kaikista tuntuu hullun surulliselta juuri nyt. Seisomme kirjaimellisesti tässä, sydän särkyneenä, talossa jonka Kobe Bryant rakensi.”
Arnold Schwarzennegger kuvaili Bryantia legendaksi ja ikoniksi.
Lukuisat yhdysvaltalaiset urheilumediat koostivat videoita Bryantin urasta.
Bryantia kunnioitettiin lukuisin tavoin eri puolilla Yhdysvaltoja, ja fanit muistelivat yhtä kaikkien aikojen koripalloilijaa.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Mies kasasi pihalleen romua, jätettä ja jopa puolikkaita junanvaunuja – Kuvat näyttävät, miten ympäristöä turmeltiin vuosien ajan

  2. 2

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  3. 3

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  4. 4

   Kansallispuiston kokoinen riita: Espoo aikoo jyrätä 2 000 hehtaaria arvokasta metsää, tilalle pientaloja

  5. 5

   Kauniista kodista tuli elämää suurempi statusviesti, ja siksi moni sulkee ovensa vierailta – Tätä on kotihäpeä

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   Valtava valonheitin pystytettiin ilmoittamatta Paula Arteksen ikkunan alle, eikä kokonainen kortteli ollut saada unta

  3. 3

   Näin teet täydellisen perunamuusin: pieni niksi nostaa muusisi uudelle tasolle

  4. 4

   Pariskunta osti huonokuntoisen hirsitalon Vantaalta: Sitten vintiltä löytyi salahuone ja talon ainutlaatuinen historia alkoi valjeta

  5. 5

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  2. 2

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  5. 5

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  6. Näytä lisää