Urheilu

Kobe Bryantin fysiikkavalmentaja ja ystävä Marko Yrjövuori vietti unettoman yön koripallotähden kuoleman jälkeen: ”Tyttöjen kanssa ollaan itkeskelty ja muisteltu uncle-Kobea”

Yrjövuori työskenteli yhdessä Bryantin kanssa Los Angeles Lakersissa 12 vuoden ajan.

Fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuori työskenteli 12 vuoden ajan yhdessä koripallotähti Kobe Bryantin kanssa, ja tämän kuolema sunnuntaina helikopterionnettomuudessa sai miehen epäuskon partaalle. Onnettomuudessa kuoli myös Bryantin 13-vuotias tytär Gianna.

”Puhelin alkoi soida ja piipata hulluna suunnilleen samaan aikaan kuin ensimmäiset mediatiedot tulivat ulos. Ihmettelin, että mitä on tapahtunut”, Yrjövuori kertoo HS:lle.

”Eihän tuollaisiin uutisiin usko millään, soitin meidän hyvälle yhteiselle ystävälle, joka vahvisti asian.”

Yrjövuori oli Bryantin luottomies Los Angeles Lakersissa vuosien ajan, ja miesten välit kehittyivät ammatillisesta suhteesta ystävyydeksi.

”Aika uneton yö on ollut. Mielessä pyöri kyllä kaikennäköisiä muistoja. Perhe tuli varsin tutuksi, ja Gigiltä tullut ostettu monet girl scout cookies (partiolaisten keksejä), hän on oman tyttöni ikäinen.

”Perhe tuli ennen koripalloa mieleen. En voi edes kuvitella, kuinka raskasta Vanessalle on menettää aviomiehensä ja tyttärensä. Ei kukaan pysty ymmärtämään, tyttöjen kanssa ollaan itkeskelty ja muisteltu uncle-Kobea (Kobe-setää).”

Lue lisää: Kobe Bryant kehuu Marko Yrjövuorta Petteri Ala-Kivimäen haastattelussa vuonna 2011

Yrjövuori kertoo olleensa edellisen kerran yhteydessä Bryantiin muutama viikko sitten, kun miehet olivat vaihtaneet kuulumisia tekstiviestitse ja keskustelleet Bryantin uudesta kirjasta.

12 vuodessa ehtii tapahtua paljon, mutta Yrjövuori nostaa yhdeksi päällimmäiseksi muistoksi Bryantista mestaruuden kaudelta 2008–09. Yrjövuori oli mukana myös toisen mestaruuden tuoneella kaudella 2009–10.

”Mahtuu hyviä ja huonoja muistoja. Hän lupasi minulle joskus, että ’Marko, kyllä sinäkin tuollaisen sormuksen saat’. Se on kohokohtia, että voitettiin mestaruus. Juteltiin paljosta muustakin kuin koripallosta, muistan yhteiset hetket myöhäisinä iltoina ja öinä.”

”Hieno ihminen lähti liian aikaisin, paljon olisi ollut vielä tekemistä.”
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

  2. 2

   Hotelli Tornin 11. kerroksessa oli huone, jonne asiakkailla ei ollut asiaa – Sinne piilotettua kätköä suojeltiin salaisella hälytysnapilla

  3. 3

   Asiakas meni 50 euron hammas­tarkastukseen ja sai liki 200 euron laskun – Hammas­lääkäri­asemien toiminta poikii valituksia

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  5. 5

   Diplomi-insinööri Sonja Heikkilä yllyttää luopumaan yksityisautoista ja ennustaa, mitä Helsingin liikenteeseen seuraavaksi tupsahtaa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  2. 2

   Tällainen on dash-ruokavalio, joka edistää terveyttä monipuolisesti – Sitä voi suositella ”ihan kaikille”, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  3. 3

   Jasper Pääkkönen näytteli pääroolia 22 miljoonaa euroa maksaneessa tv-sarjan pilotissa, jota kukaan ei tule näkemään: ”Tuntuu raadolliselta ja rajulta”

   Tilaajille
  4. 4

   Peter Nygård päätti hiljaisuutensa raiskausväitteistä

  5. 5

   Koronavirus vaati Italiassa seitsemännen kuolon­uhrin, tartunnan saaneita yli 200 – Milanolais­hotellin virkailija HS:lle: ”Nyt lähtee yli 200 euron huone kahdeksalla­kympillä”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  6. Näytä lisää