Töölön jalkapallostadion on nyt Bolt-areena – uusi sponsori lupaa HJK:n entisille pelaajille työllisyystakuun - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Töölön jalkapallostadion on nyt Bolt-areena – uusi sponsori lupaa HJK:n entisille pelaajille työllisyystakuun

Stadionia hallinnoiva yhtiö Helsinki Stadion Management on solminut kuusivuotisen yhteistyösopimuksen suomalaisen henkilöstövuokraukseen erikoistuneen teknologiayritys Bolt.Worksin kanssa.

HJK:n Rafinha (oik.) kamppaili Belgradin Punaisen tähden pelaajaa vastaan Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ottelussa heinäkuussa 2019. Kuva: Mikko Suutarinen / HS

Julkaistu: 29.1. 8:59

Töölön jalkapallostadionin nimi vaihtuu. Vuonna 2000 avatun stadionin uusi nimi Bolt-areena (virallisesti Bolt Arena).

Stadion on aiemmin tunnettu sponsorinimillä Finnair-stadion, Sonera-stadion ja Telia 5g -areena. Näistä nimistä on keksitty kätevämmät kutsumanimet Finski, Sonski ja Telski. Voi hyvin olla, että puhekielessä stadionista tulee seuraavaksi Boltsi.

Stadionia hallinnoiva yhtiö Helsinki Stadion Management on solminut kuusivuotisen yhteistyösopimuksen suomalaisen henkilöstövuokraukseen erikoistuneen teknologiayritys Bolt.Worksin kanssa. Stadionin nimi muuttuu virallisesti tänään keskiviikkona.

Yhteistyösopimuksen poikkeuksellisin osa on se, että Bolt.Works sitoutuu löytämään halukkaille HJK:n entisille edustusjoukkueiden pelaajille uuden työn. HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan Klubi voi mahdollisesti ensimmäisenä jalkapalloseurana antaa työllisyystakuun uuden uran haluaville entisille ammattipelaajille.

”Kilpaurheilijoiden sijoittuminen työmarkkinoille peliuran jälkeen on kansainvälinen haaste. He ovat antaneet HJK:lle kaikkensa. Meidän vastuu ja ilo on nyt auttaa heidät uuteen alkuun”, Riihilahti sanoi seuran tiedotteessa.

Bolt.Worksin perustajiin kuuluvan Timo Hakkaraisen mukaan stadionin pääsponsoriksi ryhtyminen on yritykselle iso satsaus.

”Haluamme näkyä meille tärkeiden asioiden yhteydessä. Yhteistyö tuo meille huomattavaa lisänäkyvyyttä. Muun muassa massiivisen markkinoinnin ja laadukkaan tekemisen tuella uskomme nousevamme alamme suurimmaksi toimijaksi”, Hakkarainen sanoi tiedotteessa.

Bolt.Works järjestää myös rekrytointitapahtumia, joissa HJK:n aikuisuuden kynnyksellä olevat junioripelaajat, pelaajien vanhemmat ja myös HJK:n faniklubin jäsenet voivat löytää itselleen uuden uran.

Yhtiö välittää vuokratyövoimaa muun muassa teollisuusyrityksille, rakennusalalle, logistiikkayrityksiin ja kiinteistöhuoltoyhtiöihin.