Urheilu

74-vuotias mies sai sopimuksen egyptiläiseen jalkapalloseuraan, vaikkei ole koskaan pelannut ammattilaisena: ”Voi olla, että he tuntevat pelaavansa vain kymmenellä miehellä”

Eez El-Din Bahder tavoittelee pääsyä Guinnesin ennätysten kirjaan.

Egyptiläisestä Eez El-Din Bahderista on tulossa kaikkien aikojen vanhin ammattilaisjalkapalloilija. Bahder, 74, on nimittäin solminut sopimuksen Egyptin kolmannella sarjatasolla pelaavan 6th October -joukkueen kanssa.

Bahder kertoo käyneensä näyttämässä Egyptin jalkapalloliitossa videon taidoistaan ja sai lisenssin.

”He sanoivat, etteivät ymmärtäneet, että tässä iässä voisi näyttää sellaisia taitoja, liikettä ja notkeutta”, Bahder kertoo brittilehti The Guardianille.

Bahderilla ei ole aiempaa taustaa ammattilaisjalkapalloilijana, mutta hänen on määrä pelata ainakin kahdessa ottelussa, jotta hän pääsisi Guinnesin ennätysten kirjaan virallisen ennätyksen haltijana. Mies itse toivoo pääsevänsä avauskokoonpanoon seuraavassa ottelussa.

”Voi olla, että he tuntevat pelaavansa vain kymmenellä miehellä, mutta en halua heidän tuntevan niin. Ehkä pystyn tuomaan oman panokseni. Saa nähdä, mitä seuraavassa ottelussa tapahtuu.”Bahder kertoo arabnews.comille aikovansa pelata numerolla 23. Pelipaikaksi on miehen mukaan kaavailtu hyökkääjän roolia.

”Se on vaikea paikka, koska hyökkääjät joutuvat kovan pelin kohteeksi. Uskon pärjääväni hyvin hyökkääjänä, ja haluan toteuttaa unelmani.”

Bahder liikkuu 74-vuotiaaksi varsin mainiosti, eikä miehen jalkapallotaidoissakaan ole ikä huomioon ottaen valittamista. Mitään käyttöä Egyptin kolmannen sarjatason ottelussa hänellä ei kuitenkaan ole.

Markkinointimielessä 6th October -seuran (6. lokakuuta) päätöksen sopimuksen tarjoamisesta sen sijaan ymmärtää. Seuran puheenjohtaja Hossam Bernasos vahvisti, että Bahderin pitää pelata kahdessa ottelussa päästäkseen Guinnesin ennätysten kirjaan.

”Hänellä on loistavat fyysiset taidot, hän on menestyksekäs pelaaja”, Bernasos sanoi.

Tällä hetkellä kaikkien aikojen vanhimman ammattilaispelaajan titteliä kantaa israelilainen Isaak Hiyak, joka pelasi maalivahtina vielä 73 vuoden ikäisenä.

Vanhin aktiivipelaaja on sen sijaan japanilainen Kazuyoshi Miura, joka teki 52-vuotiaana tammikuussa vielä vuoden jatkosopimuksen Yukohama FC:n kanssa. Ensi kausi on Miuralle jo 35. ammattilaisena. Hän täyttää ensi helmikuussa 53 vuotta.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Nämä Bernie Sandersin ilmeet lähtivät viraaliksi – kuten myös vastaus siihen miksi yleisö buuasi hänelle: ”Useimmat tuntemani työläiset eivät maksa 1750:tä dollaria lipuista tänne”

  2. 2

   Kaupankäynti Tallinkin osakkeella keskeytettiin – syy ei vielä tiedossa

  3. 3

   Junamatkustaja kertoi epäilevänsä koronavirusta, VR veti vaunun liikenteestä siivousta varten

  4. 4

   Influenssaan kuolee Suomessakin joka vuosi satoja ihmisiä – Onko koronavirus influenssaa tappavampi?

  5. 5

   Etelä-Espoon ratsastuskoulua epäillään eläinsuojelurikoksista

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  2. 2

   Vantaan kokoomusvaikuttaja Tapani Mäkinen maksoi kummitädille velkansa 100 ja 200 euron seteleinä, käteisen olivat samana päivänä nostaneet Sjöblomin veljekset

  3. 3

   ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin – ja se on upeaa

  4. 4

   Influenssaan kuolee Suomessakin joka vuosi satoja ihmisiä – Onko koronavirus influenssaa tappavampi?

  5. 5

   Koronavirus jatkaa leviämistä: Italiassa nyt yksitoista kuolonuhria, Iranissa hikoilevana tv:ssä esiintynyt apulais­terveys­ministeri sai tartunnan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  3. 3

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  6. Näytä lisää