Urheilu

IFK nyhjäsi liigajumbo Sportia vastaan, tasoitusmaalia tarkistettiin minuuttitolkulla

Kotijoukkueen ja sarjan viimeisen välillä on niukka ero.

Helsingin IFK nyhjäsi yhtä kauden heikoimmista peleistään Vaasan Sportia vastaan jääkiekon Liigassa.

Lopulta IFK voitti 2–1, vaikka peli ei häikäissyt missään vaiheessa.

”Sport oli tosi hyvä tänään. Kolmanteen saimme hyvän ryhtiliikkeen”, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi. ”Kyllä meillä on paljon parannettavaa.”

Kolmatta erää ehti kulua vain 35 sekuntia, kun kippari Jere Sallinen teki kahden Sportin puolustajan välistä 2–1-johtomaalin. Se riitti voittoon, vaikka Sport sai pelata yli kolme minuuttia lopussa ylivoimaa.

”Ei tässä sarjassa ole hirveän monta helppoa peliä, kuten tänään nähtiin”, Sallinen sanoi.

IFK:n tuplajäähyn kuolettaminen ottelun lopussa oli kotijoukkueen parasta antia. Joukkue pelasi jopa täydet kaksi minuuttia kolmella viittä ja hetken aikaa kuutta Sportin pelaajaa vastaan.

”En pääse moittimaan joukkuetta. Kaksi erää oltiin suunnitelman mukaan”, Sportin päävalmentaja Risto Dufva sanoi. ”Loppuun tarjottiin mahdollisuutta reilullakin ylivoimalla, mutta ei mennyt.”

Ottelun alussa IFK kesti yhden ylivoiman, muttei toista.

Sportin kultakypärä Chris DeSousa laukoi erittäin tyylikkäästi etuyläkulmaan ja vamasti yllätti maalivahti Atte Engrenin.

Ensimmäinen 20-minuuttinen oli IFK:lta niin unista peliä, ettei siitä ollut mitään muuta tietä kuin ylöspäin.

Valmentaja Pikkarainen näki asian täysin toisin, kenties viran puolesta.

Pieni askel parempaan oli Jesse Saarisen tekemä tasoitus, jonka tulkitseminen kulki kaapelia pitkin Pasilan tilannehuoneeseen ja takaisin.

Sportin maali siirtyi pois paikoiltaan jokseenkin samaan aikaan, kun maali tuli. Tätä tulkintaa erotuomarit kysyivät Pasilasta, mutta noin kahdeksan minuutin tauko tuntui tolkuttoman pitkältä. Lopulta maali hyväksyttiin.

”Laukaisutilanne lähti samaan aikaan, kun maali siirtyi ja silloin maali hyväksytään. Sääntökohta 98,1, kohdat 1 ja 2”, Liigan kilpailujohtaja Arto I. Järvelä selvensi HS:lle. Järvelä on entinen liigatuomari.

Sportin Ari Gröndahl ja IFK Teemu Tallberg ajautuivat päin Sportin maalia ja kehikko siirtyi pois sijoiltaan.

Kyseenalainen maali toi IFK:n tasoihin ja vähän piristi kotijoukkueen peliä.

Vain 20 sekuntia tasoituksen jälkeen Sport sai rangaistuslaukauksen. DeSousa yritti keskiä rankkarissa jotain, mutta kesy laukaus painui päin Engreniä.

Valmentajavelho Dufva otti vastuun Sportista marraskuun lopussa ottelussa HIFK:ta vastaan. Siihen mennessä Sport oli pelannut 22 ottelua ja voittanut niistä vain neljä.

Dufvan aikana joukkue on nyt pelannut 21 ottelua ja saanut seitsemän voittoa lisää. Loivasta nousukäyrästä huolimatta sijoituksena oli Liigan jumbopaikka.

Hyökkääjä Simon Suoranta siirtyi TPS:sta Sportiin ja pelasi ensimmäisen ottelunsa.

”Viime aikoina Suoranta on kehittynyt vain harjoituksissa. Pelituntuman puute oli selvä. Se vaikutti hänen suoritukseensa.”

IFK:n Iikka Kangasniemi ei taaskaan mahtunut kokoonpanoon ja Aftonbladetin mukaan seura on kauppaamassa Kangasnimeä Ruotsiin. MoDo ja Malmö ovat osoittaneet kiinnostusta.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Rappukäytävään leijaili kuukausien ajan sietämätön haju – Vuokralainen tuhosi töölöläisasunnon jätteillä betoniseiniä myöten

  2. 2

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  3. 3

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  4. 4

   ”Tämä jos mikä osoittaa, että kunnioitamme ihmisoikeuksia” – Vihreät riemastuivat, kun Ohisalo kertoi 175 turvapaikahakijan tuomisesta Suomeen

  5. 5

   Lätkäjätkät edustavat kaikkea, mikä suomalaisessa miehisyydessä on pielessä, sanoo kirjailija Juhani Brander

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  3. 3

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  4. 4

   En ole mies, mutta voin vilkaista

  5. 5

   Vihreiden Fatim Diarra uhkaa julkistaa kaikki saamansa peniskuvat: ”Se on seksuaalista häirintää”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää