Teemu Pukin Norwich turvautui hurjan romahduksen kärsineen ja pohjalta nousseen golfarin apuun: ”Yritin vain kertoa, mitä minulle tapahtui” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Teemu Pukin Norwich turvautui hurjan romahduksen kärsineen ja pohjalta nousseen golfarin apuun: ”Yritin vain kertoa, mitä minulle tapahtui”

Norwich kaipaa kipeästi pisteitä säilyäkseen Valioliigassa.

Teemu Pukki on tuulettanut Valioliigassa maalin merkiksi jo 11 kertaa tällä kaudella. Kuva: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Julkaistu: 30.1. 14:01

Suomen jalkapallomaajoukkueen ykköshyökkääjän Teemu Pukin joukkue Norwich on ajautunut tukalaan tilanteeseen Englannin Valioliigassa, ja seura päätti kääntyä hieman yllättävämmän henkilön puoleen yrittäessään säilyttää paikkansa pääsarjassa.

Norwich pyysi nimittäin golfin Masters-turnauksen vuonna 2016 voittaneen Danny Willettin puhumaan pelaajille, kertomaan kokemistaan vaikeuksista ja niiden voittamisesta.

Willett romahti voittonsa jälkeen pahasti ja päätyi heikoimmillaan maailmanlistalla sijalle 462 kaksi vuotta tittelinsä jälkeen. Hän kuitenkin nousi takaisin 50 parhaan joukkoon viime syyskuussa.

”Oli mukava tulla juttelemaan kavereille hieman urheilussa kokemistani huipuista ja alhoista”, Willett kommentoi Norwichin verkkosivuilla.

Danny Willettillä on kokemusta vaikeista ajoista. Kuva: Giuseppe Cacace / AFP

”Jätkät ovat tilanteessa, jossa tulokset olisivat voineet olla parempia, mutta he tekevät silti kovasti töitä. Yritin vain kertoa, mitä minulle tapahtui ja miten pääsin siitä yli. Toivottavasti se auttoi.”

”Pitää vain jatkaa työntekoa ja tietää, että tilanne kääntyy. Toivottavasti he sisäistivät sen ja hoitavat homman loppukauden aikana.”

Norwich on Valioliigan viimeisenä kerättyään 17 pistettä 24 ottelusta. Valioliiga muutettiin 20 joukkueen sarjaksi kaudelle 1995–96. Sen jälkeen pelatuilla 23 kaudesta peräti 16:lla säilymiseen olisi riittänyt 37 pistettä.

Norwichilla on jäljellä 14 ottelua, joista se tarvitsisi siis vähintään 20 pistettä voidakseen säilyä Valioliigassa. Voittamalla puolet otteluista pisteitä tulisi 21 lisää. Viidellä voitolla ja viidellä tasapelillä tulisi 20 pistettä.

Selvää on siis, että tehtävä on vaikea, muttei missään nimessä mahdoton. Norwich on esiintynyt varsin mallikkaasti viime aikoina, vaikka pistetili onkin karttunut tuskastuttavan hitaasti.

Lauantaina joukkue matkustaa Newcastlen vieraaksi, joten nähtäväksi jää, onko Willett saanut puhallettua lisää taistelutahtoa ”Kanarialintuihin”.

Newcastle–Norwich Viasat Urheilu lauantaina kello 16.55.