Kiira Korpi jatkaa arvosteluaan: nyt tulilinjalla on Suomen urheilun eettinen keskus - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Kiira Korpi jatkaa arvosteluaan: nyt tulilinjalla on Suomen urheilun eettinen keskus

Taustalla Korven tuoreimpaan ulostuloon on se, että torstaina valtion liikuntaneuvosto listasi ehdotuksia, joilla syrjintää, häirintää ja asiatonta käytöstä liikunnassa ja urheilussa voitaisiin vähentää.

Kiira Korpi kuvattuna 26. syyskuuta 2018. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Julkaistu: 31.1. 10:00

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi ei ole tyytyväinen siihen, että Suomen urheilun eettinen keskus (Suek) alkaisi selvittämään, miten urheilun säännöt ja kurinpito saataisiin yhtenäisiksi.

Korpi ilmaisee Twitter-viesteissään syvän epäluulonsa Suekia ja edelleen myös Suomen olympiakomiteaa kohtaan.

Taustalla Korven tuoreimpaan ulostuloon on se, että torstaina valtion liikuntaneuvosto listasi ehdotuksia, joilla syrjintää, häirintää ja asiatonta käytöstä liikunnassa ja urheilussa voitaisiin vähentää. Liikuntaneuvoston yhtenä ehdotuksena on kurinpidon keskittäminen, ja Suekia pidetään luonnollisena toimijana.

Asia on nyt pinnalla, kun Suomen taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) muodostelmaluistelun päävalmentajana toimineen Mirjami Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen takia aiemmin tässä kuussa.

Korpi arvelee, että Suek ja OK haluavat lisää rahaa ”omituiseen valvontakoneistoonsa”. Liikuntaneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas) kiistää tämän omassa Twitter-viestissään.

Arhinmäki kuitenkin lisää toisessa viestissään Suekin maininneen, että nykyisellä henkilöstöllä ei pystytä lisätehtäviä hoitamaan.

Korpi toivoo, että Suekin sijaan tai vähintään lisäksi löytyisi jokin muu taho kurinpitoasiaa hoitamaan.

”Suekin toiminta ei nimittäin ’eettisyyttä’ hehku monessakaan mielessä”, Korpi kirjoittaa.

Arhinmäki ihmettelee vastauksessaan Korven syvää epäluuloa Suekia kohtaan: ”Mihin perustuu epäluulosi Suekin luotettavuutta kohtaan?”

Korpi on aiemmin arvostellut olympiakomiteaa saamattomuudesta ja vastuun sysäämisestä seuralle Penttisen tapauksessa. Olympiakomiteassa asia nähdään toisin.

”Rangaistus oli voimassa olevien sääntöjen mukainen. Ymmärrän kuitenkin myös ne kommentit, miksi selvittely kesti niin kauan ennen kuin tehtiin sitä taikka tätä. On todella valitettavaa, että tällaista pääsee tapahtumaan urheilussa ja liikunnassa. Siitä me kaikki toimijat olemme pahoillamme”, Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo HS:n haastattelussa.

Olympiakomitea vastaa Kiira Korven kritiikkiin, jatkossa urheiluliitto voi menettää tukirahaa väärinkäytösten takia

Kiira Korpi kommentoi luistelukohua HS:lle: Paha käytös on tuomittava ja valmentajan on kannettava siitä vastuu

Kiira Korpi avautuu Facebook-videossaan kohun nostattaneesta muodostelma­luistelu­tapauksesta: ”Raakaa henkistä väkivaltaa, simputusta”