Loppuunmyydyssä Tampereen Hakametsässä nähtiin kiekkoviihdettä, joka ei ole Stadissa mahdollista - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Loppuunmyydyssä Tampereen Hakametsässä nähtiin kiekkoviihdettä, joka ei ole Stadissa mahdollista

Ilveksen upea kiri taittui vasta rankkarikisassa.

Ilveksen Eemeli Suomi on intoutunut hurjaan vireeseen. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Julkaistu: 31.1. 21:22, Päivitetty 1.2. 10:05

Ilves ehti voittaa Tapparan kolme kertaa peräkkäin jääkiekkoliigassa, kunnes osat vaihtuivat dramaattisessa paikalliskohtaamisessa. Tappara voitti loppuunmyydyssä Hakametsässä perjantaina vasta rankkarikisan jälkeen 4–3.

Yleisö sai täydessä hallissa sellaista viihdettä, ettei enemmästä voi unelmoidakaan. Tappara johti ottelua 3–1, kun reilut kaksi ja puoli minuuttia oli jäljellä.

Ilves aloitti vimmatun takaa-ajon ilman maalivahtia ja nousikin Eemeli Suomen ja nuoren Matias Maccellin maaleilla tasoihin.

Suomi oli illan ylivoimainen pelaaja. Kaksi maalia ottelussa ja kuitti vielä voittomaalikisassa, mutta yhtä pistettä enempää ei tullut tarjolle.

Tapparan Jere Karjalainen ja Jarkko Malinen viimeistelivät rankkareilla vierasjoukkueelle voiton.

Tappara-pakki Teemu Suhonen keräsi Suomen (2+1) tapaan mukavat pisteet. Hän teki avausmaalin, syötti toisen ja käynnisti hienon syöttökuviot Anton Levtchin 1-3-maaliin.

Suhonen oli aina siellä missä tapahtui, ja varsinkin Tapparan kolmas maali tarkkoine ja hyvine syöttöineen kelpaisi koulutusmateriaaliksi juniorin kiekko-oppaaseen.

Tampereen paikallisottelu, tunnelma, jännitys ja hurmos olivat sellaista, että näitä kaipaisi stadilainenkin jääkiekko. HIFK vetää jäähallin täyteen melkein illasta iltaan, mutta Jokerien seikkaileminen itäliiga KHL:ssä on jättänyt parantumattoman loven Helsingin kiekkoiluun.

Paikallispelejä ei korvaa mikään, eivät edes loppuunmyydyt hallit muissa peleissä.

Kärpät pitää huolen siitä, että joukkue voittaa runkosarjan. Kärpät kävi teilaamassa Juho Lammikon, Mika Pyörälän ja Jesse Puljujärven johdolla HPK:n 6–2 Hämeenlinnassa.

Lammikko latoi kaksi maalia ja varsinkin 1–3-osumassa akseli Puljujärvi–Lammikko toimi erinomaisesti. Pujujärvi näytti syötöllään, että pelisilmä tuli mukaan Rinkelinmälle. Puljujärvellä olisi ollut paikka laukoa itsekin, mutta pieni siirto Lammikolle antoi vapaan maalipaikan sentterille.

Kärpillä oli pieni notkahdus tammikuun puolivälissä, kun se hävisi kolme ottelua peräkkäin, mutta noususuhdanne on alkanut. HPK:n kaataminen nosti voittosarjan viiteen otteluun, joista kolme on täysiä kolmen pinnan kuittauksia.

Kun Kärpät voitti ja Tappara otti kaksi pistettä Ilvekseltä, kasvoi kärkikaksikon piste-ero kymmeneen. Kun noin 15 kierrosta on jäljellä, olisi mahdollista ajaa ero kiinni, mutta vaikea uskoa, että Kärpät kyykkäisi niin pahasti.

JYP näytti pudonneen tyhjyyteen tammikuun alussa, kun alkoi tyrmäävä kahdeksan ottelun tappiosarja. Tuona aikana JYP ei saanut pistettäkään ja valui Liigan kärjen tuntumasta kuuden joukosta pois.

Puolustaja Mikko Kalteva vauhditti kahdella maalillaan ikävän pitkäksi venyneen putken katkeamista, kun JYP peittosi SaiPan 5–1.

Voitto ei vielä pelastanut JYPiä takaisin kuuden joukkoon, mutta ero HIFK:hon kaventui kuuteen pisteeseen. IFK:lla on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Kahdeksan tappion jälkeen alkoivat tunnelmat Jyväskylässä kiristyä, kun mikään ei onnistunut. Ennen SaiPan kaatamista JYPin edellinen voitto tuli 4. tammikuuta. Lopulta tästä tuli kahden voiton kuukausi.

Pekka Tirkkonen valmentaa ensimmäistä kauttaan JYPissä, ja kausi alkoi kuin kuherruskuukautta viettäen. Voitot seurasivat toistaan, kunnes tammikuu muutti kaiken.

Liiga perjantaina:

HPK–Kärpät 2–6

Ilves–Tappara 3–4 vl.

Jukurit–Ässät 1–3

JYP–SaiPa 5–1

Pelicans–KalPa 4–3 ja.

TPS–Lukko 0–3