Norwichille vain tasapeli, Teemu Pukki suurena tuhlarina - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Norwichille vain tasapeli, Teemu Pukki suurena tuhlarina

Asema Valioliigan kellarissa ankkuroituu entistä tiukemmin.

Teemu Pukki yritti ohittaa Newcastlen Nabil Bentalebin joukkueiden kohtaamisessa lauantaina. Kuva: Lee Smith / Reuters

Julkaistu: 1.2. 19:01, Päivitetty 1.2. 19:22

Norwichilla on hyvin vaikeaa jalkapallon Englannin Valioliigassa, eikä tilanteeseen tullut helpotusta Newcastlessa. Norwich jäi maalittomaan tasapeliin Unitedia vastaan, eikä se juurikaan helpota joukkueen asemaa.

Kanarialinnut pelasi vahvan vierasottelun, piti palloa, voitti kulmapotkutilaston, mutta maalinteko pysyi yhtä vaikeana kuin ennenkin.

Katseet pysyivät Teemu Pukissa, kun Norwichin fanit odottivat maalia, mutta Pukki oli ottelun suuri tuhlari.

Pukki laukoi viidesti ottelussa ja niistä kaksi oli läpiajoja. Ensimmäinen jäi vähän vajaaksi, kun Pukki ei päässyt täyteen vauhtiin 29. minuutilla. Newcastlen puolustaja ehti liukumalla peittää Pukin laukauksen.

Tavallisesti Pukki on karannut täysin irti vastaavissa tilanteissa, mutta ei nyt.

Ottelu oli ehtinyt 72. minuutille, kun Pukki pääsi uudelleen irti. Hän haki oikealla jalalla tarkkaa laukausta maalin takakulmaan, mutta ei. Maalivahti Martin Dubravka sai heittäytymällä torjuttua hyvän tilanteen, eikä paluupallostakaan tullut ratkaisua.

Norwichin ja Pukin paras tilanne aukesi pallon riistosta. Pukki ja Ondrej Duda pelasivat nätin seinäsyöttökuvion ja Pukki irtosi. Duda sai tilaisuuden niitata paluupallosta, mutta hätäinen ja ylikova vasurin laukaus painui ohi.

Valioliigaa on 13 kierrosta jäljellä ja Norwichin ero neljänneksi viimeiseen Aston Villaan on kahdeksan pistettä. Matemaattisesti tilanne ei ole sinetöity, mutta käytännössä kyllä.

Norwichin kannalta on huolestuttavaa, että Pukki tekee niin harvakseltaan maaleja nykyään. Koossa on komeat 11 osumaa Valioliigassa, mutta edellinen pelitilannemaali viime joulukuulta. Tämän vuoden maalit Bournemouthia ja Tottenhamia vastaan ovat tulleet rangaistuspotkusta.

Pukin tilannetta ei yhtään helpota, että joukkueen muilta pelaajilta tulee niin vähän tukea.

Euroopan jalkapallosarjojen siirtoaika päättyi perjantaina tammikuun viimeisenä päivänä. Pukin nimi pyöri jollain lailla siirtohuhuissa ja Norwichin manageri Daniel Farke heitti puolihuumorilla, että Manchester United olisi tarjonnut Pukista sata miljoonaa puntaa, mutta suomalaistähti ei ollut kaupan.