Patrik Laine osui taas, ja tilastorivi alkaa näyttää tutulta - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Patrik Laine osui taas, ja tilastorivi alkaa näyttää tutulta

Suomen NHL-ykköstähti Aleksander Barkov sai alavartalovamman lauantaina, kun Florida kohtasi Canadiensin Montrealissa.

Patrik Laine on koonnut 51 ottelussa tehot 19+28. Kuva: Mike Wulf / Zuma

Julkaistu: 2.2. 0:13, Päivitetty 2.2. 10:25

Winnipeg Jetsin Patrik Laine laukoi kauden 19 maalinsa, kun joukkue kaatoi St. Louis Bluesin maalein 5–2. Laine sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla. Winnipegin Sami Niku nappasi 0+2-pisteet.

Laineen kausi on ollut varsin erilainen kolmeen edelliseen verrattuna. Ennen lähinnä vetopaikkoja lapa pystyssä odottanut laituri on onnistunut muuttamaan peliään huomattavasti tasapainoisemmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi.

Ylivoimalla tehoja ei ole tullut edelliskausien tapaan, mutta tasakentällisin parantunut pelaaminen on tuonut paikan kärkiketjuissa ja sitä myöten 51 ottelussa tehot 19+28. Vaikka syöttösarake näyttää poikkeuksellisesti edelleen suurempaa lukua kuin maalimäärä, on viidessä edellisessä pelissä syntynyt tutulta näyttävät tehot 4+0.

Runkosarjaa on jäljellä vielä 31 ottelua, joten 30 maalin rajan rikkominen neljännen kerran peräkkäin näyttää varsin todennäköiseltä. Laineen piste-ennätys on toisella kaudella syntynyt 44+26, joten sekin on rikkoutumassa nykytahdilla.

Suomen suurin NHL-tähti Aleksander Barkov puolestaan loukkaantui Montrealissa, kun Florida kohtasi Canadiensin myöhään lauantaina.

Barkov sai toisessa erässä alavartalovamman, kun hän kaatui kulmassa tavoitellessaan kiekkoa. Enää kolmanteen erään Barkov ei tullut jäälle.

Joukkueen valmentaja Joel Quenneville kertoo, että Barkovin vamma ei ole tiettävästi vakava. NBC Sports kirjoittaa, että vamma vaikuttaa syntyneen, kun Montrealin kanadalainen Shea Weber lähestyi Barkovia takaa ja lopulta painoi tämän jäähän. Median mukaan Barkov ehti pelata hieman yli kymmenen minuuttia. Joukkue saanee tilanteesta lisätietoa sunnuntaina.

Panthersin kuuden ottelun voittoputki katkesi, sillä Canadiens otti pelissä 4–0-voiton. Montrealin Artturi Lehkonen teki maalin toisen erän alkupuolella. Joel Armia nappasi syöttöpisteen kanadalaisen Nick Suzukin maalista ensimmäisessä erässä. Florida tavoittelee tiukasti pudotuspelipaikkaa, ja jos Barkov on pitkään sivussa, on se iso takaisku Panthersille.

Barkov on Floridan kapteeni ja suomalaisten pistepörssin ykkönen.

Buffalo Sabres vei jatkoajalla 2–1-voiton Columbus Blue Jacketsista. Buffalo siirtyi johtoon ensimmäisen erän lopulla ja säilytti johtoasemansa myös toisessa erässä. Kolmannessa erässä Columbus nousi tasoihin.

Jatkoaikaa oli pelattu alle minuutti, kun Sabresin yhdysvaltalainen Jack Eichel laukoi kiekon Blue Jacketsin maalivahdin selän taakse. Rasmus Ristolainen nappasi jatkoaikamaalista syöttöpisteen.

Dallas Stars kamppaili 3–2-vierasvoiton New Jersey Devilsistä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin New Jerseyn johtaessa 1–0. Toisessa erässä Stars tasoitti. Kolmannen erän alkupuolella Joel Kiviranta vei maalillaan Dallasin johtoon, mutta pian Devils tasoitti.

Jatkoajalla Dallasin yhdysvaltalainen Joe Pavelski laukoi kiekon maaliin, ja Esa Lindell keräsi tilanteesta pisteen.

Vancouver Canucks voitti New York Islandersin 4–3. Tasainen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla.

Florida Panthersin suomalaishyökkääjä, joukkueen kapteeni Aleksander Barkov sai alavartalovamman toisessa erässä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Kuva: David Santiago / TNS

Seuraa uutisia tästä aiheesta