Simone Biles teki harjoituksissa vaarallisen hypyn, jota kukaan naisvoimistelija ei ole tehnyt kilpailuissa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Simone Biles teki harjoituksissa vaarallisen hypyn, jota kukaan naisvoimistelija ei ole tehnyt kilpailuissa

Hyppy on Jurtšenko kahdella voltilla.

Simone Biles kuvattuna 9. elokuuta 2019. Kuva: Jay Biggerstaff / usa today sports

Julkaistu: 6.2. 16:53, Päivitetty 6.2. 18:06

Yhdysvaltojen voimistelutähti Simone Biles julkaisi maanantai-iltana Twitterissä videon, jossa hän tekee harjoituksissa hypyn, jollaista kukaan naisvoimistelija ei ole koskaan tehnyt kilpailuissa, kertoo Washington Post.

Hyppy on Jurtšenko kahdella voltilla.

Jurtšenko yhdellä voltilla on hyppy, jollaisia useimmat voimistelijat tekevät olympialaisissa. Twitterissä Biles vihjaa, että kuluvana vuonna 2020 hän saattaisi tehdä sen kahdella voltilla. Tämän uskotaan vihjaavan Tokion olympialaisiin.

Jurtšenko-hypyssä voimistelija tulee käsivoltin kautta ponnahduslaudalle ja sen jälkeen pukilta hyppää voltilla tai puolella voltilla. Vaikeutta lisätään tekemällä voltti kierteillä, mutta Biles tekee ilmassa toisen voltin.

Harjoitustilanteessa Bilesin hyppy laskeutuu pehmeään vaahtomuovikasaan, mutta monien asiantuntijoiden mukaan hyppy olisi onnistunut myös kilpailualustalle.

Hypyn vaikeuden lisäksi hypyn ongelma on sen vaarallisuus. Kun tekee voltteja taaksepäin, sitä ei pysty keskeyttämään mitenkään vaan hypyn on yksinkertaisesti onnistuttava. Jos se epäonnistuu, pää- ja niskavammat ovat mahdollisia. Washington Post kuitenkin toteaa, että muutamat miesvoimistelijat ovat tehneet vastaavanlaisen hypyn turvallisesti.

Seuraa uutisia tästä aiheesta