Formula ykköset pitää tiukasti Kiinan GP:stä koronaviruksen levitessä: ”Vaikealta näyttää” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Formula ykköset pitää tiukasti Kiinan GP:stä koronaviruksen levitessä: ”Vaikealta näyttää”

Varaamme mahdollisuuden järjestää Kiinan kisa myöhempänä ajankohtana, Formula 1:n MM-sarjan toimitusjohtaja Ross Brawn sanoo.

Valtteri Bottas puolustaa maaliskuussa Melbournessa alkavassa formula ykkösten MM-sarjassa kakkostilaa. Kuva: Xavier Bonilla / Zuma

Julkaistu: 7.2. 11:39

Formula 1:n MM-sarjan toimitusjohtaja Ross Brawn kertoo BBC:n haastattelussa, että Shanghain kilpailu siirretään myöhempään ajankohtaan, jos uudentyyppinen koronavirus uhkaa vielä huhtikuussa yleisön ja talliväen terveyttä.

Ensi kuussa alkavan MM-sarjan neljäs kilpailu on tarkoitus ajaa Shanghaissa 19. huhtikuuta.

”Kiina on innostunut lajista ja kasvava markkina, joten haluamme järjestää siellä kilpailun. On mahdollista, ettei kisaa voi järjestää siellä huhtikuussa. Varaamme mahdollisuuden järjestää Kiinan kisa myöhempänä ajankohtana, jos niin käy”, Brawn kertoi.

MM-sarjan johto keskusteli Kiinan kilpailun kohtalosta keskiviikon kokouksessaan, mutta mitään päätöksiä Shanghain kilpailusta ei tehty. Tällä hetkellä kilpailun kohtalo on kiinalaisten käsissä.

Kiina on jo perunut kaikki maaliskuun yleisötapahtumat. Brawn uskoo, että kiinalaiset tekevät pian päätöksensä myös Shanghain F1-kilpailusta.

”Vaikealta näyttää. Odotamme Kiinan kilpailun järjestäjiltä ja maan viranomaisilta lopullista päätöstä”, Brawn jatkoi.

Brawn sanoi odottavansa päätöstä kahden viikon sisällä.

Formula 1:n MM-sarjan kilpailu on peruttu viimeksi kaudella 2011, kun Bahrainin GP jäi ajamatta arabikevään levottomuuksien takia. Kilpailulle etsittiin sopivampaa ajankohtaa, mutta kilpatallit vastustivat siirtoa.

Alkavan kauden kilpailukalenterissa on ennätyksellisesti 22 kilpailua. Se vaikeuttaa Kiinan kilpailun siirtoa toiseen viikonloppuun.