Yksi Patrik Laineen kolmesta ylivoimaosumasta kiteyttää maalitykin uudistuneen ilmeen: ”Olen ylpeä siitä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Yksi Patrik Laineen kolmesta ylivoimaosumasta kiteyttää maalitykin uudistuneen ilmeen: ”Olen ylpeä siitä”

Laine on tehnyt kahdeksassa viime ottelussa kahdeksan maalia.

Patrik Laine (2. oik) on löytänyt hyvän maalivireen. Kuva: James Carey Lauder / USA Today Sports

Julkaistu: 9.2. 15:42

Winnipeg Jetsin Patrik Laine iski ensimmäisen hattutemppunsa yli vuoteen, kun Jets kaatoi Ottawa Senatorsin maalein 5–2 lauantain NHL-kierroksella. Yksi maaleista kiteytti mainiosti Laineessa tällä kaudella nähdyn muutoksen kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.

Laineen kaikki maalit syntyivät ylivoimalla, mutta yksikään ei ollut se tyypillinen osuma, jossa Laine odottaa maila pystyssä poikittaissyöttöä, josta lämätä kiekon verkkoon.

Ensimmäinen syntyi maalin edestä irtokiekosta, toinen ohjauksella puolustajan siniviivalaukauksesta ja kolmas ylivoimahyökkäyksestä.

”Minun täytyy keksiä uusia tapoja tehdä maaleja”, Laine totesi NHL:n verkkosivuilla.

”En ole tehnyt kovin montaa maalia omalta paikaltani, joten yritin etsiä uusia paikkoja ja saada muutaman räkämaalin ja ohjauksen. Oli hyvä päivä.”

Erityisesti Lainetta miellytti hattutempun sinetöinyt kolmas osuma, joka vei Jetsin 5–2-johtoon. Ottawa pääsi Laineen harhasyötöstä ylivoimahyökkäykseen alivoimalla. Laine kuitenkin takakarvasi ja sai kiekon itselleen oman siniviivan jälkeen.

Hän käynnisti vastahyökkäyksen nopealla pystysyötöllä ja pääsi lopulta laukomaan kiekon puolityhjään maaliin Blake Wheelerin poikittaissyötöstä. Aiempina kausina Lainetta ei ole juuri nähty takakarvaamassa, vaan mies on etenkin ylivoimalla lähinnä odotellut muiden hoitavan esityön maaleihin. Nyt palkinto työstä tuli makealla tavalla.

”Se oli minun syöttöni, josta heidän hyökkäyksensä lähti. Aina pitää takakarvata, pelin sen hetken tuloksella ei ole merkitystä. Näyttää tyhmältä, jos vain seisot etkä yritä.”

”Olen ylpeä siitä, vaikka seurauksena ei edes olisi maali. Olen todella ylpeä tuosta pelitavasta, ja minun pitää jatkaa pelaamista samalla tavalla.”

Laineella on nyt koossa kahdeksan maalia kahdeksasta edellisestä pelistä. Yhteensä osumia on tilillä 133, mikä on kahdeksanneksi eniten alle 22-vuotiaalla pelaajalla NHL:n historiassa.

Hattutemppuja Laineella on koossa kahdeksan, mikä on Jetsin seurahistorian toiseksi paras lukema. Edellä on vain 11 hattutemppua tehnyt Ilja Kovaltšuk.

Laineella on tällä kaudella koossa 54 ottelusta tehot 23+28. Hänen piste-ennätyksensä on 44+26, joka syntyi kaudella 2017–18.

Patrik Laine tulitti ensimmäisen hattutemppunsa yli vuoteen

Patrik Laine osui taas, ja tilastorivi alkaa näyttää tutulta

Seuraa uutisia tästä aiheesta