Krista Pärmäkoski hävisi Therese Johaugille yli 50 sekuntia Falunin yhteislähtökisassa ja oli kymmenes: ”Ei mennyt niin kuin halusin” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Krista Pärmäkoski hävisi Therese Johaugille yli 50 sekuntia Falunin yhteislähtökisassa ja oli kymmenes: ”Ei mennyt niin kuin halusin”

Johaug karisti loppuhetkillä Anderssonin kannoiltaan.

Krista Pärmäkoskella ei ollut asiaa kärkitaisteluun Falunissa. Kuva Vöyrin SM-kisoista 1. helmikuuta.

Krista Pärmäkoskella ei ollut asiaa kärkitaisteluun Falunissa. Kuva Vöyrin SM-kisoista 1. helmikuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Julkaistu: 9.2. 16:35

Krista Pärmäkoski sijoittui parhaana suomalaisnaisena kymmenenneksi maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin vapaan tyylin yhteislähtökisassa Ruotsin Falunissa. Paljon korkeammalle Pärmäkoskella ei sunnuntaina ollut tulosluettelossa asiaa, sillä esimerkiksi vielä 7,7 kilometrin kohdalla hänen sijoituksena oli 16:s.

Pärmäkoski jäi reilut 50 sekuntia kisan ykköseksi ehtineestä Norjan Therese Johaugista.

”Ei mennyt niin kuin halusin. Olisin halunnut kärkiporukkaan. Viimeisellä kierroksella aloin sykkiä, kun katsoin, ettei se kärki nyt niin kaukana ole. Halusin muutaman sijan napsia siinä”, Pärmäkoski kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

Pärmäkoski tiesi etukäteen, että kova kisa on tiedossa.

””Välikuoleman” kautta heräilin uudestaan viimeisellä kierroksella. Jalka ei ollut tuore eikä olo freesi. Harjoittelukuorma näkyy suorituksessa, mutta halusin tulla riskillä Faluniin. Vähän kun herkistelee alkuviikosta, niin eiköhän jatkossa jalka liikahda eri tavalla”, Pärmäkoski sanoi toiveikkaana.

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 18:s, Kerttu Niskanen 20:s, Anne Kyllönen 36:s, Johanna Matintalo 56:s ja Katri Lylynperä 62:s.

Johaug karisti viimeisellä kilometrillä kannoiltaan Ruotsin Ebba Anderssonin, joka jäi lopulta norjalaishallitsijasta 6,5 sekuntia. Kolmanneksi tuli Norjan Heidi Weng, joka jäi kärkikaksikon kyydistä 7,7 kilometrin kohdalla.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Ruotsin Östersundissa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta