Kaapo Kakko teki voittomaalin, Patrik Laineen helmikuu etenee tuplatahdissa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Kaapo Kakko teki voittomaalin, Patrik Laineen helmikuu etenee tuplatahdissa

New York Rangersin suomalaislupaus Kaapo Kakko sai kiitosta päävalmentajalta.

Patrik Laine laukoi ja Chicagon Nick Seeler puolusti sunnuntai-illan ottelussa. Kuva: Jonathan Kozub / getty images

Julkaistu: 10.2. 6:05, Päivitetty 10.2. 12:26

Jääkiekon NHL:ssä pelaavan New York Rangersin Kaapo Kakko on kääntämässä tulokaskauttaan oikeaan suuntaan. Kakko väläytti alkusyksystä, mutta hyytyi pahasti kauden edetessä. Maanantain vastaisen yön kierroksella suomalaishyökkääjä viimeisteli Rangersin 2–0-maalin, joka jäi lopulta voitto-osumaksi. Rangers peittosi Los Angelesin 4–1.

Kakolle täysosuma oli ensimmäinen 14 otteluun ja kalenterivuoden toinen.

”Tuntuu hyvälle pitkästä aikaa. Toivottavasti paljon enemmän maaleja on vielä tulossa”, Kakko iloitsi NHL:n verkkosivuilla.

Kakko sai peliaikaa 11.23 minuuttia, mikä oli kolmisen minuuttia vähemmän kuin edellisessä ottelussa. Tuolloin hän nappasi syöttöpisteen Buffaloa vastaan, mutta vähentyneestä peliajasta huolimatta esitys miellytti jälleen päävalmentaja David Quinniä. Kakko on kasannut neljässä viime ottelussa pisteet 1+2=3.

”Tykkään vain siitä, että hän menee maalille. Syöttöpisteensä hän sai eräänä iltana, kun hän oli maalin ympärillä. Hän pelaa vain nopeammin ja isommalla itseluottamuksella. Hän on ollut paljon parempi myös puolustuspelissään muutamissa viime otteluissa”, Quinn kehui.

Puolustuspelissä Kakolla onkin riittänyt petrattavaa. Hän on Rangers-pelaajista pahiten pakkasella plus-miinustilastossa. Kakon lukema on karu –18, mutta viiden viime ottelun otannassa 0. Kakko on kasannut 50 ottelussa pisteet 8+11=19.

Winnipegin Patrik Laine jatkoi pistevirettään maanantain vastaisena yönä. Winnipeg otti tärkeän 5–2-voiton Chicagosta ja paransi asemiaan taistelussa länsilohkon pudotuspelipaikoista. Chicago johti 2–0, mutta Kyle Connor (2+1) käynnisti kirin toisen erän alussa.

Laine teki ratkaisevan 4–2-maalin tyhjään verkkoon varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla ja nautiskeli syöttöpisteen Connorin toiseen maaliin.

Laine on tehnyt helmikuussa viidessä ottelussa pisteet 6+1=7, mutta tammikuun 12 ottelua tuottivat 4+3=7. Helmikuussa Lainetta tehokkaampia ovat olleet vain Connor (3+6=9) ja Toronton Auston Matthews (4+4=8). Suomalaisista myös Sebastian Aho on iskenyt seitsemän pistettä, kun Carolina-hyökkääjällä on helmikuun neljästä ottelusta 5+2.

Seuraa uutisia tästä aiheesta