Urheilu

Autistisen pojan yksinhuoltaja Fallon Sherrock teki särön dartsin lasikattoon: MM-menestyjä kohtaa yhä vihapuhetta sosiaalisessa mediassa

Sherrock kertoo tilanteestaan Guardianin haastattelussa.

”Jokainen vihapuhe saa minut parantamaan suoritustani ja todistamaan heidän olevan väärässä”, sanoo dartsin MM-kisoissa historiaa tehnyt Fallon Sherrock Guardianin haastattelussa.

Sherrock kertoo saavansa runsaasti vihapalautetta sosiaalisessa mediassa.

Sherrock tekee lisää dartshistoriaa tämän viikon torstaina, kun hän ensimmäisenä naispelaajana pelaa dartsin Valioliigan turnauksessa. Lisäksi hän on selviytynyt Britannian avoimeen turnaukseen maaliskuussa.

Sherrock voitti ensimmäisenä naisena MM-kisoissa miespelaajia vuodenvaihteessa. Sherrock selviytyi kolmannelle kierrokselle. Hän uskoo, että solvaukset ovat jopa auttaneet häntä MM-menestykseen.

”Ne ovat tehneet minusta vahvemman ja määrätietoisemman. En tiedä, olisinko näin vahva, jos en olisi saanut päälleni kaikkea sitä vihaa.”

Sherrock kertoo Guardianin haastattelussa, että MM-menestys ei ole lopettanut vihapuhetta.

”Aina saa vihapuhetta. Tietenkään kukaan ei sano suoraan minulle mitään, mutta verkossa on toisin. Ihmiset piiloutuvat tietokoneidensa taakse kotonaan.”

Sherrock sanoo, että nykyisin hän ohittaa vihaviestit tai hänen manageritoimistonsa poistaa ne, jolloin Sherrockin ei tarvitse katsoa niitä.

”Aiemmin otin ne henkilökohtaisesti.”

Sherrock ei koskaan vastaa vihaviestien kirjoittajille.

”Minua ei houkuttele ottaa yhteyttä keneenkään, koska useimmat kommentoijat eivät pelaa dartsia, joten he eivät ymmärrä mitään. Ilkeiksi tekeytyviä ei pidä noteerata. Jos kommentoisin takaisin, olisi yhtä paha kuin he.”

Sen sijaan MM-kisoissa Sherrock sai runsaasti kannustusta yleisöltä. Hän toteaa sen tehneen hänestä luottavaisen ja rauhallisen.

”En ollut yhtään hermostunut, mutta kun voitin [ensimmäisen kerran], en tiennyt, olisinko itkenyt vai hyppinyt ympäriinsä. Olin niin onnellinen ja innostunut.”

Sherrock jätti väliin naisten MM-turnauksen, koska palkintorahoja oli pudotettu 20 000 punnasta (24 000 euroa) 8 000:aan (9 500 euroa).

”Palkintorahat ovat minulle tärkeitä, koska minun täytyy huolehtia pienestä pojastani. En voinut pelata turnauksessa, koska en tiennyt, saanko rahaa ollenkaan.”

Sen sijaan Sherrock osallistui Saksassa gaalaturnaukseen, jossa hän pelasi yhdessä entisen italialaisen jalkapallotähden Luca Tonin kanssa.

25-vuotias Sherrock on yksinhuoltaja ja 5-vuotias Rory-poika on autistinen.

”Hän on tällä hetkellä melko onnellinen. Aina kun olen todella kiireinen on hän kuin: ’Mitä siis ostat minulle seuraavaksi?’. Ostan aina hänelle lelun ja hän pitää siitä.”

Sherrock toteaa, että autistisen lapsen yksinhuoltajana oleminen on rankkaa, mutta hän saa tukea perheeltään. Viikot Sherrock on kotona poikansa kanssa ja kun Sherrock kilpailee viikonloppusin, poika on isoäidillään.

”Joten hänellä on minun sääntöni eikä sääntöjä ollenkaan, kun hän on mummillaan.”
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Katajanokan alta paljastui mysteerirakennelma: Vedessä on piilossa sata metriä holvikaarta, joka on kuin suoraan keskiajalta

  2. 2

   Kenenkään leikit eivät jää huomaamatta – Tällaista on lauttasaarelaisessa päiväkodissa, jossa osa ”erityisen ihanista” lapsista tarvitsee erityistä tukea

   Tilaajille
  3. 3

   Haavisto-päätös on poliittisen järjestelmän voitto: Keskiöön nousi asia, joka kertoo Suomesta paljon

  4. 4

   Ihmiset ahdistuvat silloinkin, kun siinä ei ole järkeä, sanoo psykiatrian professori – Hän kertoo vastalääkkeen, joka auttaa, kun koronavirus tai terrori-iskut tunkeutuvat mieleen

   Tilaajille
  5. 5

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  2. 2

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  3. 3

   Mies kasasi pihalleen romua, jätettä ja jopa puolikkaita junanvaunuja – Kuvat näyttävät, miten ympäristöä turmeltiin vuosien ajan

  4. 4

   Kauniista kodista tuli elämää suurempi statusviesti, ja siksi moni sulkee ovensa vierailta – Tätä on kotihäpeä

   Tilaajille
  5. 5

   Kansallispuiston kokoinen riita: Espoo aikoo jyrätä 2 000 hehtaaria arvokasta metsää, tilalle pientaloja

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää