HIFK:n pukuhuoneen flunssapöpö yritetty nitistää desinfioinnilla, jopa kuntopyörät olivat käyttökiellossa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

HIFK:n pukuhuoneen flunssapöpö yritetty nitistää desinfioinnilla, jopa kuntopyörät olivat käyttökiellossa

Stadilaiset kohtaavat Ilveksen keskiviikkona ja sentteri Otto Paajanen palaa riviin.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen joutuu edelleen kamppailemaan loukkaantumisten kanssa. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Julkaistu: 11.2. 17:52

Helsingin IFK:n jääkiekon liigajoukkueen potilashuoneen ovi käy edelleen kahteen suuntaan.

IFK kohtaa Tampereen Ilveksen keskiviikkona ja Otto Paajanen palaa keskikaistalle. Samaan aikaan sentteri Thomas Nykopp ja puolustaja Eero Teräväinen siirtyivät toipilaiksi.

Ville Leskinen on varmuudella pois ja Michael Keräsen pelikunto katsotaan keskiviikkona aamulla”, IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi päivää ennen peliä.

IFK:n pukuhuone on ollut flunssan pesä viime aikoina. Tauti on kiertänyt vilkkaasti pelaajalta pelaajalle.

”Nyt on tehty pudistukset kaikkiin paikkoihin ja kaikki on desinfioitu”, Pikkarainen sanoi, ”vaikka ihmisten välillä nämä tarttuvat.”

Leijonat pelasi Venäjää vastaan Ruotsin EHT-turnauksen ottelun viime torstaina IFK:n kotihallissa. Varotoimenpiteet olivat silloin huipussaan.

”He eivät käyttäneet meidän tiloja, eivät edes kuntopyöriä”, Pikkarainen sanoi.

Paajasen lisäksi IFK saa mukaansa maajoukkueessa pelanneet maalivahti Frans Tuohimaan ja kapteeni Jere Sallisen.

Vaikka joukkue täydentyy, on poissaolijoiden lista silti pitkä.

Pistenikkari Teemu Turunen loukkaantui Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan 4. tammikuuta. Noin viidestä kuuteen viikkoon kestävä toipuminen on ohittanut puolivälin, mutta paluu ei ole ajankohtainen vähään aikaan.

”Turunen on päässyt jäälle, mutta tehoja ei saa vielä käyttää.”

Turusen lisäksi Juha Jääskä ja IFK-fanien suosikki Lennart Petrell ovat edelleen sivussa.

IFK:n onnistui hivuttautua kuuden joukkoon ennen flunssa- ja loukkaantumissumaa. Samaa trendiä oli tarkoitus jatkaa Ilvestä vastaan.

”Se ei ole sattumaa, missä Ilves on”, Pikkarainen viittasi tamperelaisten sijoitukseen Liigan kolmantena. ”Joukkue on sarjan nuorin, nopea ja taitava. Kovatempoinen peli on tulossa.”

HIFK:n kauden tilastot näyttävät, että vieraissa joukkue on pelannut vahvasti.

”Olemme saaneet enemmän pisteitä vieraissa kuin kolmella edeltävällä kaudella, mutta kotona on ollut rentouden puutetta, jäpittämistä. Sille pitää tehdä jotain.”

HIFK kertoi verkkosivuillaan, että sopimus puolustaja Markus Kankaanperän, 39, kanssa on purettu. Kankaanperä siirtyi Löwen Frankfurtiin Saksan kakkosliigaan.

HIFK ja Ilves kohtaavat jäähallissa keskiviikkona kello 18.30.