FIA vahvistaa: Kiinan F1-osakilpailu perutaan koronaviruksen takia - Urheilu | HS.fi
Urheilu

FIA vahvistaa: Kiinan F1-osakilpailu perutaan koronaviruksen takia

Kun Kiinan gp jää ajamatta, tulee formula ykkösten kisakalenteriin kuukauden tauko.

Lewis Hamilton voitti viime vuonna Kiinan osakilpailun ennen Valtteri Bottasta. Kuva: Hoch Zwei

Julkaistu: 12.2. 10:38, Päivitetty 12.2. 15:12

Formula ykkösten MM-sarjan Kiinan osakilpailu siirtyy tuonnemmaksi, kertoo Kansainvälinen autoliitto FIA. Syynä on jo yli 1 100 kuolonuhria Kiinassa vaatinut koronavirus, jonka vuoksi lukuisia muitakin urheilutapahtumia keväältä on peruttu.

Kiinan GP on MM-sarjan kalenterin neljäs osakilpailu ja se oli määrä ajaa 19. huhtikuuta. Kilpailulle yritetään löytää uusi ajankohta.

Kun Kiinan gp jää ajamatta, tulee kisakalenteriin kuukauden tauko kahden uuden osakilpailun väliin. Vietnamissa ajetaan 5. huhtikuuta ja Hollannissa 3. toukokuuta.

Kiinan osakilpailun siirtäminen ei ole kovin helppoa, sillä elokuun alusta alkavaa kesätaukoa lukuun ottamatta kalenterissa ei ole yli kahden viikon taukoa. Kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun järjestäminen taas tuskin saa suurta suosiota talleilta.

F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn puolestaan sanoi viime viikolla, ettei Kiinan osakilpailun ajankohdan vaihtaminen päittäin jonkin toisen osakilpailun kanssa ole vaihtoehto.

Formula 1:n MM-sarjan neljäs osakilpailu, Kiinan grand prix siirtyy tuonnemmaksi uudentyyppisen koronaviruksen takia. Kisa oli tarkoitus ajaa Shanghaissa 19. huhtikuuta.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmaisi jo tiistaina huolensa viruksen aiheuttaman terveysriskin takia. Keskiviikkona FIA ja Shanghain kilpailun järjestäjät kertoivat tapahtuman siirrosta. Kilpailulle yritetään löytää uusi ajankohta.

Formula 1:n MM-sarjan kilpailu on peruttu viimeksi kaudella 2011, kun arabikevät pakotti järjestäjät ensin siirtämään ja myöhemmin perumaan Bahrainin gp:n. Kilpailulle yritettiin onnistumatta löytää toinen ajankohta.

Formula ykkösissä ajetaan alkavalla kaudella 22 kilpailua. Kausi alkaa 15. maaliskuuta Australian Melbournesta.

”Bottas ja Kimi” – Valtteri Bottas löysi Lapista suomalaiskuljettajien kaimat ja julkaisi kieli poskessa tehdyn Bottas 3.0 -videon

Barcelonan mobiili­messut peruttiin korona­viruksen takia

Seuraa uutisia tästä aiheesta