Urheilu

EM-pronssin hävinnyt Elias Kuosmanen käy seuraavaksi olympiapaikan kimppuun: ”Koko ajan on kovia otteluita, joissa on paljon pelissä”

Euroopan olympiakarsinta painitaan maaliskuun puolivälissä. Sen jälkeen olympiapaikkaa voi yrittää vielä maailman karsinnoissa.

Elias Kuosmanen käänsi nopeasti katseensa jo tulevaan hävityn pronssiottelun jälkeen painin EM-kisoissa.

Kuosmanen väänsi Roomassa 3–3-tasapelin turkkilaisen Cenk Ildemin kanssa 97 kilon sarjassa. Ildem teki ottelussa viimeisen suorituspisteen, mikä ratkaisi mitalin kohtalon myöhään keskiviikkona.

”Itselläni oli hyvää painia, mutta pikkuisen tuli virheitä. Vielä tarvitaan vähän lisää virettä ja kovuutta”, Kuosmanen sanoi puhelimitse kotimatkalta Rooman lentokentältä.

Ildem, 34, kymmenen vuotta vanhempi kuin Kuosmanen. Turkkilaisen kokemus näkyi läpi ottelun, kun hän osasi taitavasti passata suomalaisen hyökkäykset.

”Matsi oli tiukka, olin ihan lopussa. Toisessa erässä en saanut häntä enää painostettua riittävästi”, sanoi Kuosmanen, joka tavoitteli kolmatta peräkkäistä EM-pronssiaan.

Kovin kauan Kuosmanen ei ehdi lepäillä, kun edessä on jälleen uusi turnaus. Maaliskuun puolivälissä hän tavoittelee olympiapaikkaa Euroopan karsinnoissa Budapestissä.

Karsinnan kaksi parasta eli molemmat finalistit lunastavat paikan Tokion kesäolympialaisiin, jonne pääsee sarjaa kohti kuusitoista painijaa.

Jos Budapestissäkään ei vielä tärppää, olympiapaikan metsästys jatkuu maailman karsinnassa vappuna Bulgariassa. Aasialla, Afrikalla ja Amerikalla on omat kiintiöpaikkansa, mutta Euroopan taso on kaikista vaativin.

”Tuntuu, että koko ajan on kovia otteluita, joissa on paljon pelissä. Siihen on ollut pakko tottua”, Kuosmanen sanoi.

Molemmissa olympiakarsinoissa vastustajien taso voi vähän helpottua, kun sarjojensa terävin kärki on varmistanut paikkansa olympialaisissa.

Yhtään helppoa ottelua ei silti ole luvassa, vaikka esimerkiksi Ildemillä on jo olympiapaikka.

”Kaikki ottelut alkavat nollasta. Muutama kova kaveri keskittyy suoraan olympiakarsintoihin, eikä ollut mukana EM-paineissa. Kuntohuippua aletaan kaivaa esiin”, Kuosmanen sanoi.

Kuosmanen ja samassa sarjassa paininut Arvi Savolainen ovat käyneet koko kauden keskinäistä kisaa 97 kilon sarjan edustuspaikasta.

Vääntö kääntyi Kuosmasen eduksi. EM-paineissa Savolainen joutui painimaan sarjaa ylempänä, jossa hän oli vastustajiaan selvästi kevyempänä neljäs.

Raskaan sarjan pronssiottelussa Savolaiselle kävi samoin kuin Kuosmaselle. Hän otteli 1–1-tasapelin Jello Krahmerin kanssa, mutta saksalainen voitti mitalin viimeisen suorituspisteensä ansiosta.

”Keskinäiset ottelut ovat potkineet meitä molempia eteenpäin Arvin kanssa. Venäjällä yhdessä sarjassa voi olla viisi kuusi kovaa painijaa. Sitä taustaa vastaan joku voisi sanoa, että olemme päässeet helpolla”, sanoi Kuosmanen, joka työskentelee Urheilukoulun liikunta-aliupseerina Santahaminassa.

”Mukava päästä taas välillä töihin. Se on hyvää vastapainoa kilpailemiselle.”
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Katajanokan alta paljastui erikoinen rakennelma: Vedessä on piilossa sata metriä holvi­kaarta, joka on kuin suoraan keski­ajalta

  2. 2

   Millaista on päiväkodissa, jossa aikuisilla on aikaa ja lapset ovat ”keskivertoa ihanampia”? HS vietti päivän Majavien seurassa Lauttasaaressa

   Tilaajille
  3. 3

   Saksassa ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ampumisissa kahdessa vesipiippu­kahvilassa, poliisin mukaan myös epäilty ampuja ja toinen henkilö ovat löytyneet kuolleina

  4. 4

   Ihmiset ahdistuvat turhista asioista, sanoo professori Jyrki Korkeila – Asiantuntija kertoo, mitä on ”lillukanvarsiahdistus”

   Tilaajille
  5. 5

   Entinen lapsinäyttelijä Rowan Blanchard julkaisi bikinikuvan ja osoitti, että hänen kaltaisiaan aktivisteja tarvitaan edelleen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  2. 2

   Mies kasasi pihalleen romua, jätettä ja jopa puolikkaita junanvaunuja – Kuvat näyttävät, miten ympäristöä turmeltiin vuosien ajan

  3. 3

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  4. 4

   Kimi Räikkönen teki sen taas: erottuu formulakuljettajien yhteiskuvassa hilpeästi edukseen

  5. 5

   Vesi valtasi ennennäkemättömällä tavalla Arabianrannan – Video näyttää, miten ahven uiskentelee keskellä nurmialuetta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää