Valmentajakohu ei ole vaikuttanut muodostelmaluistelun Team Uniqueen: nyt ennätysvauhdissa Milanossa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Valmentajakohu ei ole vaikuttanut muodostelmaluistelun Team Uniqueen: nyt ennätysvauhdissa Milanossa

Kilpailussa on toisena toinen helsinkiläisjoukkue Marigold IceUnity.

Team Unique kuvattuna 4. maaliskuuta 2018.

Team Unique kuvattuna 4. maaliskuuta 2018. Kuva: Emmi Korhonen / lehtikuva

Julkaistu: 16.2. 10:18

Helsinkiläinen Team Unique teki jälleen kauden ennätyspisteensä lyhytohjelmassa. Team Unique johtaa Milanossa Challenger-sarjan kilpailua pistein 82,22, Suomen taitoluisteluliitto kertoo tiedotteessaan.

Joukkue paransi aiempaa ennätystään 2,19 pisteellä.

Kilpailussa on toisena toinen helsinkiläisjoukkue Marigold IceUnity. Joukkue sai lauantai-iltana vapaaohjelmastaan 78,69 pistettä. Pisteen vähennys tuli jään pinnassa tapahtuneesta pyörähdyksestä. Venäjän Team Tatarstan on kolmantena pistein 77,29.

Taitoluisteluliiton mukaan Italian kilpailulla on merkittävä painoarvo suomalaisjoukkueiden MM-valintoohin, sillä se on viimeinen näyttöpaikka ennen kahden viikon päästä kilpailtavia SM-kilpailuja.

Espoon SM-kilpailun jälkeen kaksi joukkuetta nimetään Yhdysvaltojen Lake Placidissa pidettäviin MM-kisoihin. SM-kilpailun voittaja valitaan Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti edustajaksi MM-kilpailuihin. Toiseksi edustajaksi valitaan joukkue, jolla on saavutettuna korkein keskiarvo kolmesta kauden kilpailusta.

Team Uniquen alkuvuosi on ollut menestyksekäs. Tammikuussa joukkue voitti Gdanskissa Puolassa kansainvälisen kilpailun ja oli toinen Göteborgissa.

Menestys on tullut kesken valmentajakohun, sillä joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen on hyllytettynä seuran (HSK) valmentajatehtävistä. Sitä ennen Suomen Taitoluisteluliitto langetti hänelle vuoden mittaisen liiton alaista kilpailutoimintaa koskevan kilpailukiellon. Rangaistuksen syynä oli urheilun eettisten sääntöjen rikkominen.

”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

Taitoluisteluseura HSK:n uusi puheen­johtaja tuomitsee tiukasti epä­asiallisen käytöksen, mutta Mirjami Penttisen kohdalla hän ei ole sellaista itse havainnut

Seuraa uutisia tästä aiheesta