”Onhan tämä aika raskasta” – ultrahiihtäjä Teemu Virtanen joutuu perumaan 24 tunnin hiihdon ennätysyrityksen - Urheilu | HS.fi
Urheilu

”Onhan tämä aika raskasta” – ultrahiihtäjä Teemu Virtanen joutuu perumaan 24 tunnin hiihdon ennätysyrityksen

Uusi yritys on tarkoitus tehdä ensi vuonna.

Teemu Virtanen on harjoitellut koko leudon talven ajan pääasiassa Lahden hiihtoladuilla.

Teemu Virtanen on harjoitellut koko leudon talven ajan pääasiassa Lahden hiihtoladuilla. Kuva: JONNE HEINONEN

Julkaistu: 16.2. 12:16, Päivitetty 16.2. 12:28

Lahtelaisen ultrahiihtäjän Teemu Virtasen piti yrittää 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä ensi viikonloppuna Tukholman olympiastadionilla. Yritys jää tällä erää tekemättä, sillä leudon talven takia olympiastadionia ei ole pystytty lumettamaan.

”Aika lohduton tilanne. Tämä on historian surkein talvi. Tukholmassa on vielä surkeampi tilanne kuin täällä Lahdessa”, Virtanen kertoo HS:lle.

Vaikka lumetus vielä onnistuisikin, pakkasia ei ole luvassa. Ennätyskokeessa latu pitäisi olla jäädytetty.

Tukholmalle ei ollut suunniteltu vaihtoehtoista paikkaa, joten ennätysyritys perutaan kokonaan tältä talvelta. Sen sijaan ensi vuonna on tarkoitus yrittää uudelleen ja myös hankkia varapaikka, jos Tukholmassa hiihtäminen ei onnistu.

52-vuotiasta Virtasta tilanne harmittaa, sillä hän on kokoajan harjoitellut ennätyskoetta varten säännöllisesti.

”Onhan tämä aika raskasta, mutta ei voi mitään.”

Ensi kaudelle Virtanen suunnittelee myös ennakkotempauksia. Esimerkiksi harkinnassa on hiekkahiihto Los Angelesissa ja sauvakävely Ruotsinlaivalla.

24 tunnin hiihdon maailmanennätys on pietarsaarelaisella Hans Mäenpäällä, joka hiihti vuonna 2018 Levillä 472 kilometriä ja 7 metriä. Virtasellakin ennätys on ollut hallussaan: hän hiihti vuonna 2010 silloiseksi ME:ksi 433 kilometriä ja 459 metriä.

Teemu Virtanen on ultrahiihtäjä, joka joutui aluksi nojaamaan sauvoihin jo 15 minuutin jälkeen: ”Aloittaminen oli ihan hirveää”

Seuraa uutisia tästä aiheesta