Norjan hiihtotähti Klæbo haluaisi keskeyttää pohjoismaisen kiertueen alkuunsa, eikä ainoa syy ole murtunut sormi - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Norjan hiihtotähti Klæbo haluaisi keskeyttää pohjoismaisen kiertueen alkuunsa, eikä ainoa syy ole murtunut sormi

Johannes Høsflot Klæbo Kuva: Karl-Josef Hildenbrand / Zuma Press

Julkaistu: 16.2. 20:09

Miesten hiihdon norjalainen supertähti, olympiavoittaja ja maailmanmestari Johannes Høsflot Klæbo vihjaili sunnuntaina haluavansa keskeyttää Ruotsissa ja Norjassa kilpailtavan Ski Tour 2020 -kiertueen jo kahden osakilpailun jälkeen.

Klæbon valmistautuminen kiertueelle oli kaukana optimaalisesta kaksi viikkoa sitten tapahtuneen sormen murtuman takia. Kahden osakilpailun jälkeen hän on sijalla 25 ja 2.15 minuuttia kärjestä.

”Oikeastaan en halua jatkaa, koska tämä näyttää tällaiselta. Nyt pitää harkita tilannetta perusteellisesti. Ei ole kivaa olla näin kaukana perässä”, 23-vuotias Klæbo sanoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Klæbon mukaan kyse ei ole vain murtuneesta sormesta. ”Uskon, että kyse on kaiken yhdistelmästä.”

Joka tapauksessa Klæbo käy välipäivänä kotikaupungissaan Trondheimissa näyttämässä sormeaan lääkärille. Tätä autolla tehtävää reissua varten hän joutui pyytämään erityisluvan, koska kiertueen sääntöihin kuuluu, että kaikki urheilijat matkustavat kisapaikasta toiselle junalla.

Norjalaislehti VG:n mukaan Klæbolla on koko loppukautta koskevia motivaatio-ongelmia.

VG:n toimittaja kysyi Klæbolta, haluaisiko hän keskeyttää koko kauden, jos hän voisi itse päättää, muista velvollisuuksista piittaamatta.

”Siltä tuntuu nyt, se olisi ainoa asia, mitä nyt haluaisin. Katsotaan, tulenko Åreen”, Klæbo sanoi viitaten kiertueen seuraavaan kisaan tiistaina.

Tämän kauden maailmancupissa Klæbo on voittanut seitsemän osakilpailua. Kokonaiskilpailussa hän on toisena.

Nyrkkeilykonevamma: Norjan hiihtohirmu Klæbo paljasti, miten hänen sormensa murtui

Huippuhiihtäjille luvassa eksotiikkaa uudella kiertueella: omat juomat mukaan tunturiin ja siirtymät pakko matkustaa junalla

Norjan hiihtotähdellä on hyvin poikkeuksellinen valmentajasuhde – isoisä kertoo hiihtäjän pienikokoisuuden olleen vaikea asia murrosiässä

Seuraa uutisia tästä aiheesta