Jäähdyttelijä Olli Tuomiselle 18:s squashin Suomen mestaruus - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jäähdyttelijä Olli Tuomiselle 18:s squashin Suomen mestaruus

Soini vei viidennen mestaruutensa ja jatkaa taas matkaa Yhdysvaltoihin.

Olli Tuominen (vas.) kukisti Henrik Mustosen SM-kisojen loppuottelussa.

Olli Tuominen (vas.) kukisti Henrik Mustosen SM-kisojen loppuottelussa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Julkaistu: 16.2. 20:29

Ykkösiksi sijoitetut Emilia Soini ja Olli Tuominen pitivät asemansa squashin SM-kilpailuissa Helsingissä. Pitkään suomalaisen squashin maailmanmaineessa pitänyt Tuominen kukisti finaalissa Henrik Mustosen suoraan kolmessa erässä ja ylsi mestariksi 18. kerran.

”Tosi kiva olla edelleen mukana. Jos fiilis pysyy ja kroppa toimii, pistän kyllä kampoihin jatkossakin”, Tuominen kertoi Squashliiton tiedotteessa.

Ammattilaiskentät viime vuonna jättänyt Tuominen on vähentänyt harjoitteluaan, mutta silti hän pystyi hallitsemaan finaalia.

”Heke (Mustonen) aloitti kovaa, mutta uskoin siihen, että jossakin kohtaa Hekellä on pakko ruveta tuntumaan.”

New Yorkissa asuva Soini valtasi viidennen Suomen mestaruutensa, mutta menetti Riina Koskiselle erän naisten finaalissa. Koskinen pelasi kolmannessa erässä ajoittain elämänsä parasta squashia, pakotti erän jatkopalloille ja vei sen 13–11. Neljännessä erässä Soini ratkaisi kuitenkin ottelun.

”Tämä finaali osoitti, että pelisuunnitelmassa pitää pysyä tiukasti. Riina pelasi hyvin ja voitti kolmannen erän ihan ansaitusti. Minun piti herätä”, Soini kertoi.

Soini kiertää urakalla maailmaa. Hän oli tammi-helmikuun vaihteessa Mikkelin ammattilaisturnauksen finaalissa, jatkoi sieltä Yhdysvaltoihin St. Louisiin ja pelaa seuraavaksi taas Yhdysvalloissa, Cincinnatissa.

”Rankkaahan tämä on, paljon matkustelua. Mutta kun pärjää, sitä jaksaa, ja tulee hyvä fiilis. Pelejä tarvitaan. Ja keväällä ovat EM-kisat”, maanantaiaamuna Amerikkaan lentävä Soini ennakoi.

Emilia Soini voitti viidennen kerran SM-kultaa.

Emilia Soini voitti viidennen kerran SM-kultaa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Seuraa uutisia tästä aiheesta