Valmentajakohun keskellä kilpaileva Team Unique voitti huippupisteillä ja on erittäin lähellä MM-kisapaikkaa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Valmentajakohun keskellä kilpaileva Team Unique voitti huippupisteillä ja on erittäin lähellä MM-kisapaikkaa

Kilpailussa toiseksi sijoittunut niinikään helsinkiläinen Marigold IceUnity teki myös kauden parhaat pisteensä.

Team Unique kuvattuna 2. huhtikuuta 2017. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Julkaistu: 17.2. 7:34

HSK:n muodostelmaluistelujoukkue Team Unique otti voiton Milanossa käydyssä Challenger-sarjaan kuuluvassa Spring Cupissa myöhään sunnuntai-iltana. Team Unique teki kauden ennätyspisteensä 236,82, kertoo Suomen taitoluisteluliitto tiedotteessaan.

Kilpailussa toiseksi sijoittunut niinikään helsinkiläinen Marigold IceUnity teki myös kauden parhaat pisteensä, 232,29.

Jo lyhytohjelmassa ykköstilan ottanut Team Unique vei myös vapaaohjelmallaan Betrayed ykköstilan sekä teknisissä pisteissä että komponenteissa.

Kolmanneksi nousi Kanadan Nexxice, joka jätti taakseen vapaaohjelmassa vasta viidenneksi yltäneen Venäjän Tatarstanin.

Kahden viikon päästä Espoossa kilpailtavien SM-kisojen jälkeen valitaan kaksi joukkuetta Lake Placidin MM-kisoihin: voittaja valitaan suoraan MM-kisoihin, ja toisen edustuspaikan saa joukkue, jolla on korkein keskiarvo kolmesta kauden kilpailusta, joista yksi on joukkueen SM-kilpailujen lopputulos.

Team Unique johtaa nyt kauden kotimaista kauden paras -tilastoa ja myös kahden parhaan tuloksen listaa.

Team Uniquen kapteeni Iines Saalasti kertoo tiedotteessa, että joukkue saavutti sunnuntaina voiton hyvän treenisuorituksen tasoisella vedolla.

”Pisteet ohjelmasta ja kokonaisuudesta olivat aivan huikeat. Kun kuuli jäälle mennessään edellä luistelleen Marigoldin pisteet, totesi, että olivatpa kovat. Sen jälkeen sitä keskittyi vain omaan suoritukseen. Kun sitten omat pisteet tulivat, ne toivat aivan huikean fiiliksen”, Saalasti toteaa tiedotteessa.

Team Uniquen menestys on tullut kesken valmentajakohun, sillä joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen on hyllytettynä seuran (HSK) valmentajatehtävistä. Sitä ennen Suomen Taitoluisteluliitto langetti hänelle vuoden mittaisen liiton alaista kilpailutoimintaa koskevan kilpailukiellon. Rangaistuksen syynä oli urheilun eettisten sääntöjen rikkominen.

Valmentajakohu ei ole vaikuttanut muodostelmaluistelun Team Uniqueen: nyt ennätysvauhdissa Milanossa

”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

Seuraa uutisia tästä aiheesta