”Minulla ei ole hajuakaan, mitä Lauri Markkaselle tapahtui”, sanoo NBA:n entinen supertähti Charles Barkley - Urheilu | HS.fi
Urheilu

”Minulla ei ole hajuakaan, mitä Lauri Markkaselle tapahtui”, sanoo NBA:n entinen supertähti Charles Barkley

Charles Barkleyn mielestä Chicago Bulls kaipaa riveihinsä kokenutta pelaajaa.

Lauri Markkanen kuvattuna 30. joulukuuta 2019. Kuva: Kamil Krzaczynski / usa today sports

Julkaistu: 17.2. 9:39, Päivitetty 17.2. 17:10

Koripallon NBA-liigan suurimpiin tähtiin kuulunut ja nykyinen NBA-analyytikko Charles Barkley kommentoi viikonloppuna medialle Chicago Bullsin tilannetta. Barkley totesi, että hän on pettynyt Lauri Markkaseen.

”Minulla ei ole hajuakaan, mitä Lauri Markkaselle tapahtui. Luulin, että hänestä tulee yksi suurista, mutta hän on taantunut”, Barkley totesi.

Tällä hetkellä loukkaantuneena olevalla Markkasella tilastot tukevat Barkleyn puheita. Viime kaudella Markkanen teki otteluissa keskimäärin 19 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. Kuluvan kauden vastaavat tilastot ovat 15 pistettä ja 6,5 levypalloa.

56-vuotias Barkley totesi lisäksi Bullsin tämän kauden parhaasta pelaajasta Zach LaVinesta, että hän ei yllättynyt LaVinen puuttumisesta NBA:n tähdistöottelusta.

”Hän ei ansainnut sitä. Heidän [Bullsin] täytyy kasvaa ja ymmärtää, että heillä on mahdollisuus olla huippujoukkue, mutta he eivät ole henkisesti ollenkaan siihen valmiita. He ovat NBA:n Cleveland Browns [NFL-joukkue]: he haluavat kertoa, kuinka hyviä he ovat sen sijaan, että pelaisivat hyvin.”

Barkleyn mielestä Bullsista puuttuu kokenut pelaaja, joka osoittaisi nuorille pelaajille vastuunkantoa. Sen sijaan Barkley ei halunnut kommentoida Bullsin valmentajaa Jim Boylenia.

”Jim Boylen on hyvä ystäväni ja jätän [kommentoinnin] siihen, mutta en yhtään tiedä, mitä Bulls on tekemässä.”

Barkley pelasi NBA:ssa vuosina 1984–2000 Philadelphia 76ersissä, Phoenix Sunsissa ja Houston Rocketsissa. Hänet valittiin vuonna 1993 NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Barkley oli voittamassa Yhdysvalloille koripallon olympiakultaa vuosina 1992 ja 1996.