Robert Heleniuksen ottelun näyttävältä Fight Sportsilta väite: voitto voisi avata mahdollisuuden titteliotteluun Anthony Joshuaa vastaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Robert Heleniuksen ottelun näyttävältä Fight Sportsilta väite: voitto voisi avata mahdollisuuden titteliotteluun Anthony Joshuaa vastaan

Ottelun voittaja saa haastajastatuksen, mutta se ei suoraan johda titteliotteluun.

Robert Helenius ottelee seuraavaksi 7. maaliskuuta Brooklynissa.

Robert Helenius ottelee seuraavaksi 7. maaliskuuta Brooklynissa. Kuva: Raul Mee / lehtikuva

Julkaistu: 17.2. 14:17, Päivitetty 17.2. 16:11

Suomalainen nyrkkeilyn raskaansarjan ottelija Robert Helenius kohtaa 7. maaliskuuta Adam Kownackin New Yorkin Brooklynissa. Ottelu on WBA-liiton ”title eliminator” -ottelu eli voittajalla on mahdollisuudet päästä haastajaksi MM-otteluun.

Nyt ottelun tv-oikeudet Pohjoismaihin hankkinut Fight Sports totesi ensin tiedotteessaan, että ”ottelun voittaja nousee Anthony Joshuan haastajaksi WBA:n raskaansarjan maailmanmestaruusotteluun.”

Vähän myöhemmin Fights Sports korjasi uutisensa ja vetosi käännösvirheeseensä. Voittokaan ei nostaisi Heleniusta suoraan MM-titteliotteluun, vaan vasta avaisi mahdollisuuden siihen.

Heleniuksen manageri Markus Sundman toteaa asian hieman toisella tavalla Paf.comin tiedotteessa: ”Voittaja saa WBA:n haastajastatuksen, jonka pitäisi johtaa WBA:n titteliotteluun.”

Vaikka Helenius voittaisikin, titteliotteluun olisi vielä runsaasti matkaa. Joshua kun on WBA-liiton lisäksi myös WBO:n, IBF:n ja myös pienemmän IBO-liiton mestari ja ottelee seuraavaksi kesäkuussa Lontoossa bulgarialaista Kubrat Pulevia vastaan. Pulev on WBA:n listoilla Heleniuksen alapuolella, mutta hän on IBF-liiton ykköshaastaja.

36-vuotias Helenius on WBA-liiton haastaja numero kuusi ja 30-vuotias Kownacki numero kolme.

Lisäksi ”title eliminator” -otteluita käydään jatkuvasti muitakin. Esimerkiksi viime joulukuussa Alexander Povetkin ja Michael Hunter ottelivat ratkaisemattoman WBA-liiton raskaansarjan ”title eliminator” -ottelun.

Puolalaissyntyinen mutta New Yorkin Brooklynissa vaikuttava eli kotikentällään otteleva Kownacki on otellut ammattilaisena 20 kertaa ja voittanut ne kaikki. Helenius on voittanut 32:sta ottelustaan 29 ja hävinnyt kolme.

Oikaisu: Fights Sports oikaisi tiedotteensa, ettei Helenius nousekaan voitolla titteliotteluun, vaan avaa siihen mahdollisuuden.

Robert Heleniuksen väliottelu oli nyrkkeilyn irvikuva, jossa vastustaja iski itsensä kanveesiin

Robert Helenius tyrmättiin ensimmäisessä Yhdysvaltain-ottelussaan: ”Olen erittäin pettynyt”

Seuraa uutisia tästä aiheesta