Tennistähti Ruusuvuorella kävi tuuri: hävisi karsinnassa, mutta pääsi silti mukaan ATP-turnauksen pääsarjaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Tennistähti Ruusuvuorella kävi tuuri: hävisi karsinnassa, mutta pääsi silti mukaan ATP-turnauksen pääsarjaan

Ruusuvuori hukkasi toisen erän johtonsa.

Valko-Venäjän Jegor Gerasimov eteni Marseillen ATP-turnaukseen. Kuva Australian avoimista. Kuva: Indranil Mukherjee / AFP

Julkaistu: 17.2. 15:52, Päivitetty 17.2. 19:25

Huippulupaus Emi Ruusuvuori, 20, on joutunut kovaan tennismaailmaan, kun Marseillen ATP 250 -turnauksen karsinta päättyi tappioon.

Valko-Venäjän Jegor Gerasimov kukisti Ruusuvuoren karsinnan toisella kierroksella ja ratkaisevassa ottelussa matkalle pääsarjaan 4–6, 7–6 (6), 7–6 (6). Ottelu kesti kaksi tuntia ja 29 minuuttia.

Tappio oli raskas, mutta palkinto tuli vain hetkeä myöhemmin. Ruusuvuori pääsi mukaan yhden pelaajan jäätyä pois niin sanottuna onnekkaana häviäjänä. Hän kohtaa uransa toisessa ATP 250 -turnauksessa Kanadan Vasek Pospisilin.

Pospisil, 29, on pelannut viime aikoina erinomaisesti ja tekee uutta tulemista. Hän rynni jopa loppuotteluun asti puolitoista viikkoa sitten Montpellierissä, kunnes taipui tappioon Ranskan Gaël Monfilsille.

Ruusuvuoren ensimmäisen kierroksen ottelu pelataan heti tiistaina noin kello 14.30.

Ruusuvuorella oli karsintaottelu hyvin hallussaan, kun hän voitti ensimmäisen erän ja johti toista ensin 2–0 ja vähän myöhemmin 3–1. Sitkeä Gerasimov nousi tasoihin ja vei erän katkaisupeliin.

Kolmas erä eteni ilman syötönmurtoja katkaisupeliin ja siinä Ruusuvuori sai otteen vastustajastaan. Ruusuvuori johti tiebreakia 4–2, mutta teki harmikseen 4–3-tilanteessa kaksoisvirheen ja päästi vastustajansa uudelleen mukaan.

Gerasimov otti paikan Marseillen turnauksen pääsarjasta karsinnan ykköseksi sijoitettuna pelaajana.

Kevyelle kaverille Ruusuvuori ei hävinnyt. Gerasimov, 27, pelaa uransa parasta vaihetta ja on nostanut ATP-sijoituksensa sijalle 72.

Tämän vuoden puolella 196-senttinen valkovenäläinen eteni Punessa Intiassa ATP 250 -turnauksen loppuotteluun. Sitä ennen Australian avoimissa hän selviytyi toiselle kierrokselle ja voitti avauksessaan norjalaisen Casper Ruudin, jonka ura on nousukiidossa.

Vuoden alussa Ruusuvuori eteni Bendigon haastajaturnauksen loppuotteluun. Hän voitti viisi ottelua, kunnes tuli finaalitappio Saksan Philipp Kohlschreiberille.

Bendigon jälkeen Ruusuvuori ja hänen valmentajansa Federico Ricci tekivät päätöksen, että seuraava askel on ATP-kiertueen karsinnat. Montpellierissä Ruusuvuori läpäisi karsinnan ja voitti pääsarjassa ensimmäisen kierroksen ottelunsa. Rotterdamissa ja Marseille’ssa taival päättyi karsintafinaaliin yhden voiton jälkeen.

Enää ei tule helposti pitkiä voittosarjoja, kun vastustajien taso on merkittävästi kovempi kuin haastajatasolla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta