Jokerien tehopuolustaja Lehtosta alkavat jo NHL-puheet ärsyttää - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jokerien tehopuolustaja Lehtosta alkavat jo NHL-puheet ärsyttää

Lehtonen keräsi Jokerien voittopelissä ennätyspisteet.

Julkaistu: 17.2. 21:45

Jokerit–Dinamo Moskova 5–0

Jokerien otteet terästyvät jääkiekoilun KHL-liigassa, kun pudotuspeleihin on aikaa 12 päivää. Helsinkiläisseura löi maanantaina Moskovan Dynamon Hartwall-areenassa 5–0 (2–0, 3–0, 0–0).

Mikko Lehtonen vahvisti asemiaan KHL:n puolustajien maali-, syöttö- ja pistekärkenä. Lehtosen saalis Dynamoa vastaan oli kauden yhden pelin ennätys 1+3. Miehet pisteet 58 ottelusta ovat 17+31=48.

”Pinnoja on tultava, sillä kuulun joukkueen tulosyksikköön. Toivottavasti homma jatkuu tällaisena”, sanoi Lehtonen.

”Joukkueena haluamme koko ajan parantaa kevään ja pudotuspelien lähestyessä.”

Lehtonen on valittu useamman kerran KHL:n viikon pelaajaksi. Kiinnostus on herännyt NHL:ää myöten.

”Alkuun puheet NHL:stä imartelivat. Nyt ne ovat kääntyneet jo ärsytyksen puolelle. Antaa agenttien hoitaa hommat.”

Jokerit piti toisen kerran kuluvalla kaudella nollan kotikaukalossa. Tammikuun alussa narripaidat löivät SKA Pietarin 6–0.

Saku Mäenalanen ohjasi maanantaina maalin edestä 1–0. Neljä sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa Henrik Haapala teki ylivoimalla 2–0.

Dinamo ehti juhlia 1–1-tasoitusta. Jokerien videovalmentaja Janne Hietaniemi haastoi osuman, ja tarkistuksessa löytyi maalia edeltänyt paitsio, joten osuma hylättiin.

Jesse Joensuu teki toisessa erässä ylivoimalla 3–0. Niklas Jensen iski etukulmasta 4–0 ja Lehtonen ampui kahden miehen ylivoimalla 5–0.

”Kun taululle tuli 5–0, kaverilta katkesi niska. Kolmannessa erässä pelailtiin kello pois”, kuvaili Lehtonen illan ratkaisua.

Toisessa erässä Dynamon vaihtoi maalivahtia. Pian sen jälkeen ykkösketjun laiturit Andre Pettersson ja Dimitri Jaskin turhautuivat ja istuivat 10 minuutin henkilökohtaisen jäähyn.

Jokerien maalilla torjui Antti Niemi, sillä ykkösvahti Janis Kalnins oli sairas. Poissa oli myös ykkössentteri Petri Kontiola, ilman tarkempaa ilmoitusta.

Niemi sai kauden kolmannen voittonsa helposti, sillä Dynamo laukoi vain 15 kertaa kohti maalia.

Juuso Hietasen ja Teemu Pulkkisen edustama Dynamo oli voittanut kuusi edellistä ottelua. Jokereita vastaan runkosarjassa tilille tuli kuitenkin neljä tappiota neljästä ottelusta.

Jokerit puudutti maanantaina Dynamon syömähampaan Vadim Shipatshovin. KHL:n pistepörssin ykkönen teholuvuin 17+48 suli rivimieheksi.

KHL:n pudotuspelit alkavat sunnuntaina 1. maaliskuuta. Jokerien 1. kierroksen pudotuspelipariksi on tällä haavaa tyrkyllä Lokomotiv Jaroslavl.

Jokerien kokoonpanoon puki seitsemäntenä puolustajana Oliver Lauridsen. Tanskalainen loukkaantui marraskuussa ja kävi olkaleikkauksessa.

Lauridsen kuntoutui ennätysajassa. Moni muu pelaaja olisi hyväksynyt kohtalokseen palata kaukaloon vasta ensi kaudella.

Lauridsen on Jokereille henkisesti tärkeä ja rosoinen lenkki, jolla on korkea kipukynnys. Hän on maalin edessä vastustajien hyökkääjille peloke.

Jokereilla on runkosarjasta pelaamatta kolme ottelua. Perjantaina on edessä vieraspeli Omskissa, sunnuntaina kotiottelu SKA Pietaria vastaan ja tiistaina matka Novgorodiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta