Daytona 500 -kilpailulla raju päätös: viimeisellä kierroksella kärjessä ollut Ryan Newman paiskautui ratareunuksiin ja loukkaantui vakavasti - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Daytona 500 -kilpailulla raju päätös: viimeisellä kierroksella kärjessä ollut Ryan Newman paiskautui ratareunuksiin ja loukkaantui vakavasti

Danny Hamlin ajoi voittoon.

Ryan Newmanin auto otti valtavan ilmalennon törmäyksen jälkeen. Kuva: Peter Casey / usa today sports

Julkaistu: 18.2. 10:52, Päivitetty 18.2. 11:56

Yhdysvaltojen kuuluisimpiin autokilpailuihin kuuluva Nascar-sarjan Daytona 500 -kilpailu sai maanantai-iltana rajun lopun, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viimeisellä kierroksella kilpailun kärjessä olleen 42-vuotiaan Ryan Newmanin auto sai kosketuksen Ryan Blaneyn autosta, jonka seuraksena Newmanin Ford Mustang lähti holtittomasti ”lentoon” ja paiskautui ovaaliradan reunavalleihin. Tämän jälkeen vielä toinen auto törmäsi siihen ja Newmanin auto syttyi palamaan.

Newman, vuoden 2008 Daytonan voittaja, vietiin sairaalahoitoon. Newmanin talli tiedotti myöhemmin, että Newman on vakavasti loukkaantunut, mutta hän ei ole hengenvaarassa.

Kilpailun voitti Danny Hamlin, mutta onnettomuuden takia voittoa ei juuri juhlittu. Newmanin autoa töytäissyt Blaney tuli toiseksi 0,014 sekunnin tappiolla.

Hamlinille voitto oli jo kolmas viiden vuoden sisällä.

Daytona 500 -kilpailu on ajettu vuodesta 1959 lähtien. Kilpailun nimi tulee kisan pituudesta, joka on 500 mailia (noin 804 kilometriä). Kierroksia ajetaan 200.

 

Toinen auto osui Ryan Wilsonin autoon, joka syttyi tuleen. Kuva: Mark J. Rebilas / usa today sports

Denny Hamlin juhli voittoa melko hillitysti. Kuva: Peter Casey / usa today sports

Seuraa uutisia tästä aiheesta