Ruusuvuoren onni kääntyi, taas karkasi yksi katkaisupeli vastustajalle - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Ruusuvuoren onni kääntyi, taas karkasi yksi katkaisupeli vastustajalle

Ensimmäisen erän johto haihtui nopeasti.

Kanadalainen Vasek Pospisil tekee uutta tuloa tennishuipulle. Kuva Montpellierin turnauksesta. Kuva: Pascal Guyot / AFP

Julkaistu: 18.2. 16:21, Päivitetty 18.2. 16:40

Hyvävireinen Vasek Pospisil oli liian hankala vastustsja Emil Ruusuvuorelle Marseillen ATP 250 -turnauksen avauskierroksella.

Pospisil voitti 7–6, 6–3 ja vielä ensimmäisessä erässä Ruusuvuori oli erinomaisesti ottelussa mukana.

Ruusuvuoren ottelu sai unelma-alun. Hän johti 3–0 ja 4–1, mutta menetti sen jälkeen otteen Pospisilille. Erä eteni katkaisupeliin, jossa Ruusuvuori piipahti 4–2-johdossa, mutta hyvin syöttänyt kanadalainen niitti pisteet itselleen.

Toinen erä karkasi heti alussa väärille raiteille. Ruusuvuori joutui 0–3- ja 1–4 -tappiolle, vaikka yrittikin vielä taistella. Hän voitti pisteitä, kun pallorallit venyivät, mutta Pospisil selviytyi omissa syöttövuoroissaan lähes koko ajan tykkiavauksillaan.

Toisen erän tilanteessa 5–3 Pospisililla oli kolme peräkkäistä ottelupalloa. Ruusuvuoren onnistui selvittää niistä kaksi, mutta verkkoon päätynyt kämmenlyönti päätti ottelun.

Pospisil on tunnettu kovista syötöistään ja ne toimivat myös Ruusuvuorta vastaan. Pospisil nakutti peräti 14 läpisyöttöä, kun Ruusuvuori sai vain yhden.

Ruusuvuori hävisi katkaisupelin Pospisilia vastaan ja kaksi tiebreakia kohdatessaan Valko-venäjän Jegor Gerasimovin karsinnoissa maanantaina.

Vuoden alusta laskien Ruusuvuori on pelannut seitsemän erän päättävää tiebreakia ja hävinnyt niistä viisi. Ilmeinen kehityskohde saada erien loppuun lisää potkua tulevissa turnauksissa.

Vernonista Kanadasta kotoisin oleva Pospisil, 29, on nykyisellä ATP-listalla niukasti sadan joukossa, 98. Hänen uran korkein rankkaus on kuitenkin niinkin hyvä kuin 25. kuuden vuoden takaa. Menneisyyden pelaaja hän ei ole, vaan tekemässä paluuta kohti huippua, kun hän selviytyi jo Montpellierin turnauksen loppuotteluun.

Seuraavaksi Ruusuvuori pelaa jo tämän viikon lopulla Dubain ATP-turnauksen karsinnoissa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta