Laskettelija tukehtui tuolihississä ja kuoli Vailin hiihtokeskuksessa Coloradossa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Laskettelija tukehtui tuolihississä ja kuoli Vailin hiihtokeskuksessa Coloradossa

Peräti kahdeksan laskettelijaa kuollut tänä talvena erilaisissa onnettomuuksissa.

Tuolihissejä Jämsän Himoksella. Kuva: Tatu Paulaharju

Julkaistu: 18.2. 18:37

Vailin hiihtokeskuksessa Yhdysvaltain Coloradossa jatkuvat selvitykset, miten laskettelija saattoi jäädä jumiin ja tukehtua kuoliaaksi tuolihississä viime viikon torstaina.

New Jerseystä kotoisin ollut mies tukehtui tuolihissiin ja ensisijaisesti kuolemaa tutkitaan tapaturmana.

”Tutkimme edelleen, miten koko tilanne on tapahtunut. Alustavien tutkimustemme mukaan vainaja olisi luiskahtanut istuimesta ja hiihtotakki olisi jäänyt kiinni tuolihissin tuoliin”, kuolinsyytutkija Kara Bettis sanoi Vail Dailylle viime viikolla.

Bettis sanoi, että tuolihissin taittuva istuin olisi jäänyt yläasentoon, jolloin siihen olisi jäänyt väli. Miehen istuuduttua hän olisi luiskahtanut ja jäänyt kiinni kaulasta ja niskasta, jolloin hengitys on tukahtunut.

Silminnäkijöiden mukaan rinteen pelastuspartio riensi paikalle, mutta 46-vuotias laskettelija todettiin sairaalassa kuolleeksi.

”Hiihtohissin käyttäjien olisi pitänyt painaa stop-nappia. Hississä on stop-painike ja hidastusnappi, ja jos he tekisivät työnsä hyvin, he hidastaisivat hissiä, kun siihen noustaan”, Joseph Bloch sanoi Denverin ABC-kanava 7:lle. Hän on coloradolainen syyttäjä, joka käy oikeutta hiihto-onnettomuuksista.

Coloradossa on kuollut kahdeksan laskettelijaa tänä talvena. Vakavat onnettomuudet hiihtohisseissä ovat silti melko harvinaisia.

The Washington Post kirjoitti, että teksasilainen 40-vuotias nainen kuoli hiihtohissi­onnettomuudessa 2017, kun hän putosi hissistä hissin mekaanisen vian johdosta. Sama vuonna laskettelija putosi hissistä ja jäi roikkumaan selkäreppunsa varaan, kunnes menetti tajuntansa. Hänet onnistuttiin pelastamaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta