HSK toimitti raportin Taitoluisteluliitolle, Mirjami Penttinen pysyy hyllytettynä: ”Pidämme tiiviisti yhteyttä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

HSK toimitti raportin Taitoluisteluliitolle, Mirjami Penttinen pysyy hyllytettynä: ”Pidämme tiiviisti yhteyttä”

Liitto pitää tiiviisti yhteyttä seuraan.

Taitoluisteliiton puheenjohtaja Laura Raitio vahvisti, että liitto on saanut HSK:lta vaaditun raportin. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Julkaistu: 18.2. 22:01

Helsingfors Skridskoklubb eli Helsingin Luistinklubi (HSK) toimitti tiistaina Taitoluisteluliitolle raportin siitä, miten seuran toimet harjoitusolojen turvallisuuden ja eettisten sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi etenevät.

Taitoluisteluliitto oli asettanut kohun keskelle joutuneelle seuralle tiistain takarajaksi raportin jättämiselle.

”Raportti on toimitettu. Seuran hallitus kertoo raportissa työnsä aloittamisesta ja siitä, miten heidän suunnittelemansa toimenpiteet ovat jatkuneet”, Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio sanoi STT:lle.

HSK:n uusi hallitus nimettiin viikko sitten tiistaina, joten se ei ole ollut vielä pitkään tehtävässään. Taitoluisteluliitto seuraa HSK:n käytännön toimia.

”Olemme säännöllisesti yhteydessä seuran hallituksen kanssa ja keskustelemme toimenpiteistä. Pidämme tiiviisti yhteyttä”, Raitio sanoi.

Kovin tarkkoja yksityiskohtia raportista ei tihkunut. Raition mukaan kyseessä on ”lyhyt väliraportti”.

”Siinä on operatiivisia toimia, miten seurassa huolehditaan, että lapsilla ja nuorilla on turvallista harrastaa taitoluistelua siellä”, Raitio mainitsi.

Yksi käytännön toimista on käsikirja, jota HSK on tekemässä. Käsikirjalla seura pyrkii tehostamaan asiattomuuksiin puuttumista ja luomaan uutta toimintakulttuuria.

HSK on ollut alkuvuodesta myrskyn silmässä seuran muodostelmaluistelun päävalmentajan Mirjami Penttisen valmennusmetodien takia.

Taitoluisteluliitto määräsi tammikuussa Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen vuoksi. Liiton mukaan valmentaja syyllistyi ”urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä”.

Kilpailukiellon jälkeen HSK siirsi Penttisen toistaiseksi sivuun työtehtävistään. Penttinen on yhä hyllytettynä.

”Ei ole tapahtunut muutoksia edellisen viikon uutisiin verrattuna”, Raitio tiivisti.

Penttinen on valittanut kilpailukiellostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

”Minulla ei ole mahdollisuuksia kommentoida mitään erityistä kyseisen prosessin etenemisestä”, Raitio sanoi.

”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

Taitoluisteluseura HSK:n uusi puheen­johtaja tuomitsee tiukasti epä­asiallisen käytöksen, mutta Mirjami Penttisen kohdalla hän ei ole sellaista itse havainnut

Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen yrittää kumota kilpailukieltonsa: valitti Urheilun oikeusturvalautakuntaan

Taitoluisteluliitto: Mirjami Penttisen hyllytys koskee myös seuran uutta hallitusta

Valmentajakohun keskellä kilpaileva Team Unique voitti huippupisteillä ja on erittäin lähellä MM-kisapaikkaa

Seuraa uutisia tästä aiheesta